31. maj  2019. 18.00  | Izvor: RTV

RTV deo velikog projekta kvaliteta vazduha

NOVI SAD -

Novi Sad bi trebalo da postane pametni grad, a već sada za to poseduje elemente poput različitih servisa koji prikupljaju i analiziraju podatke. U to spadaju merne stanice za praćenje kvaliteta vazduha i nivoa buke, kakve već postoje na novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine. Sve je praćeno odgovarajućom muzikom, pa će zaposleni moći i da čuju šta udišu. 

video icon

"Sledeće nedelje počeće postavljanje iste platforme u Ženevi, a potom i u Španiji. Tako da je RTV deo velikog evropskog projekta koji se bavi kvalitetom vazduha i očuvanjem životne okoline", kaže Srđan Krčo, izvršni direktor kompanije "DunavNET". 

dnevnik6

Projekat je predstavljen na ovogodišnjoj konferenciji Udruženja regionalnih javnih – televizijskih servisa Evrope, na kojoj se govorilo i o novim tehnologijama. 

"Najveći problem su visoke cene nove tehnologije koja se menja vrlo brzo, a televizije nisu u mogućnosti investirati koliko bi mogle, koliko bi trebalo", kaže Darko Ratkaj, menadžer u Evropskoj radiodifuznoj uniji

Sadržaj, publika, onlajn produkcija, budućnost regionalnih medija, bile su neke od tema koje su obeležile ovogodišnju konferenciju. 

 

 

Tagovi
Srodne vesti