Sreda, 14.05.2003.

22:29

Đukanović i lideri Albanaca o položaju manjina

Izvor: Beta

Default images

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u sredu u razgovoru sa predstavnicima albanskih stranaka, da će vlada nastojati da Albanci adekvatno budu zastupljeni u organima vlasti na svim nivoima. U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog postignutog međunacionalnog sklada, a ocenjeno je i da je učvršćeno međusobno poverenje posebno značajno za izgradnju države Crne Gore, navedeno je u saopštenju iz kabineta Đukanovića. Premijer Crne Gore i predstavnici albanskih stranaka dogovorili su se da se infrastrukturni i drugi problemi rešavaju kroz redovne aktivnosti vlade i drugih državnih organa. Cilj razgovora u kome su učestvovali predsednici Demokratske unije Albanaca, Demokratskog saveza i Partije demokratskog prosperiteta, Ferhat Dinoša, Mehmed Bardi i Osman Ređa, bio je da se označe pitanja koja su od značajnog interesa za unapređenje manjinskih prava u Crnoj gori, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: