TROJE UBIJENIH U ISTOJ GROBNICI: Sinovi ispratili mamu, baku i deku na večni počinak; Desetogišnjaku pozlilo (FOTO)

Lj. PRERADOVIĆ

31. 05. 2019. u 11:49

Na gradskom groblju u Novom Sadu sahranjeni Mirjana Janković (32) i njeni roditelji Nada (57) i Branislav Pajić (57). Od majke, bake i deke oprostili se sinovi, odnosno unuci žrtava. Desetogodišnjaku pozlilo

ТРОЈЕ УБИЈЕНИХ У ИСТОЈ ГРОБНИЦИ: Синови испратили маму, баку и деку на вечни починак; Десетогишњаку позлило (ФОТО)

Foto Lj. Preradović

ZAJEDNO su mučki ubijeni, i zajedno počivaju u istoj grobnici. Na Gradskom groblju u Novom Sadu, su sahranjeni Mirjana Janković (32) i njeni roditelji, majka Nada (57) i otac Branislav Pajić (57), za čiju je surovu smrt osumnjičen Goran Janković (37), njihov muž i zet. Majku, baku i dedu, na večni počinak ispratili su Mirjanini i Goranovi maloletni sinovi, svedoci strašnog zločina.


Pročitajte još: SASLUŠAN OSUMNjIČENI ZA TROSTRUKO UBISTVO: Noć sam proveo u kafani, pa otišao do kuće ženinih roditelja da joj se osvetim

Opraštajući se poslednji put od majke, bake i dede, ubijenih prošlog petka u njihovom domu, stariji, desetogodišnji Mirjanin i Goranov sin, ramena obgrljenih rukama ujaka Mladena, nad grobnicom je izrekao molitvu "Oče naš", za svoje najmilije. U tom, najpotresnijem prizoru, niko nije mogao da sakrije suze, bol i jecaje. Mlađi, trogodišnjak, u grobnicu je spustio crvenu ružu.

Samo nekoliko trenutaka ranije, mališanu je pozlilo i seo je na klupu pored grobnice, a ujak i sveštenici koji su služili opelo su ga tešili. Mlađi, trogodišnjak je, dok su ga za malene ručice čvrsto držali rođaci, stajao je pred belim kovčegom prekrivenim belim kalama u kojem je sahranjena Mirjana, i kovčezima sa crvenim ružama sa telima bake i deke.

Opelo tragično nastradalima sveštenici su održali u belim, vaskršnjim odorama, kako bi ožalošćenima bar malo ublažili bol.

- Porodici jedinu utehu može pružiti činjenica da Bog vaskrsava pravedne - rekao je jedan od trojice sveštenika. - Nadamo se da će isto učiniti i sa Mirjanom, Nadom i Branislavom, i primiti ih pod svoje skute.


Mirjana i njeni roditelji su, podsećamo, ubijeni 24. maja u jutarnjim satima u porodičnoj kući Pajića u Ulici Petefi Šandora 156 b, a za njihovu smrt je osumnjičen Goran Janković. Trostruko ubistvo koje je potreslo čitavu Srbiju, dogodilo se naočigled Mirjaninih i Goranovih sinova, kojima je otac navodno rekao da nikome ne smeju da kažu da je on bio tu.

Posle trodnevnog skrivanja i danonoćne policijske potere, Janković je uhapšen 27. maja na Ribarcu, gde se skrivao u starom usidrenom brodu. U plovilu ga je pronašao Milivoj Šujdović, čiji otac koristi lađu. Otključavši vrata u potpalublju, ovaj lađar se našao oči u oči sa osumnjičenim za trostruko ubistvo. Policija koja je "češljala" taj teren, za nekoliko sekundi se našla tu i uhapsila Jankovića.

Na saslušanju u policiji, a zatim i u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, Janković, kome je određen pritvor do 30 dana, navodno je priznao zločin, govoreći: "Kriv sam, kriv sam..." Do kuće Mirjaninih roditelja u novosadskom naselju Telep je došao i pored zabrane prilaska, koja mu je izrečena 11. maja, kada ga je Mirjana prijavila policiji za nasilje u porodici.

DEŽURALA HITNA POMOĆ

ISPRED kapele na Gradskom groblju, u petak je pre, i za vreme sahrane, dežurala medicinska ekipa Službe hitne pomoći. Tu su bili u slučaju da nekome pozli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Biljana

31.05.2019. 12:24

Hteo da se osveti zeni, jer ga prijavila za nasilje, jer mu odvela decu... Pa manijak degenericni, da su mu ikad bila vazna ta sirota deca, ne bi im zlostavljao majku, i na kraju je ubio! Da je neki otac ne bi ostavio decu bez majke, babe, dede i sebe. Toliko sam kivna na ovaj svet koji je fantasticnu ideju demokratije zloupotrebio i karikirao da bi prava imali i ova

Mirkela

31.05.2019. 13:05

Sta covek da kaze a da nezaplace , jadna i nesretna deca ,nadm se da ce se drzava zauzeti za ovu decu i pobrinuti se o njihovom vaspitanju i skolovanju ,deca su mala i potrebna im je pomoc . Zamolio bih drzavu i socijalno i ostale institucije da se pobrinu za decu ,ona nisu kriva za ovo . Akosu Srbiji deca potrebna onda neka s pobrine da deca odrastu u ljude i da ovu tragediju podnesu na neki nacin da im se da volja da nastave zivot .

Davor

31.05.2019. 14:45

Nazalos o deci ce eventualo da se brine rodbina,ne iz ljubavi,iz moranja.DRZAVA NECE A CENTAR ZA SOCIJALNI RAD JE INSTITUCIJA KOJA NIGDE NE FUNKCIONISE ,NAZALOST.