PRETUKLI GA, PA GA TERAJU SA KiM: Haradinaj proglasio Krasnosčenkova personom non grata

Tanjug

31. 05. 2019. u 11:16

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je danas da je ruski državljanin Mihail Krasnosčenkov, koga je pre nekoliko dana tukla kosovska policija na severu KiM, proglašen "personom non grata"

ПРЕТУКЛИ ГА, ПА ГА ТЕРАЈУ СА КиМ: Харадинај прогласио Красносченкова персоном нон грата

Napadnuti ruski državljanin Mihail Krasnosčenkov
Foto: I. Radulović

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je danas da je ruski državljanin Mihail Krasnosčenkov, koga je pre nekoliko dana uhapsila kosovska policija na severu Kosova, proglašen personom "non grata".

"Odluka je doneta zbog akcije ruskog državljanina protiv ustavnog poretka tzv, Kosova, univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti", saopštio je Haradinaj, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Pročitajte još - VUČIĆ NA VMA POSETIO POVREĐENOG RUSA: Neprimerena sila na KiM bila za očekivati (FOTO)


Krasnosčenkov, koji je bio angažovan kao međunarodno osoblje u Ujedinjenim nacijama, dobio je nalog da napusti teritoriju Kosova.

On je, inače, od četvrtka na VMA, zbog povreda koje su mu kosovski soecijalci naneli tokom brutalne akcije hapšenja u utorak, na severu Kosova i Metohije.

"Pozivam specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a na Kosovu da poštuje ovu odluku", rekao je Haradinaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Dar

31.05.2019. 11:50

Srpski crveni, vidite koji rječnik koristi šiptar. A su Srbi ovako postupali? Nazivali su šiptare braćom dok su oni vodili politiku. Ni jedan istorijska šansa novog vremena nije iskorištena. A zašto? Važnija je kafana sa pevaljkama nego politika.

Boro

31.05.2019. 12:15

UN nije priznao kosovo za državu, tako da Ramuš lupa gluposti. Onog čega nema ne možeš ni uvažavati.

deda

31.05.2019. 12:26

kada politicar misli dobro svom narodu baš kao I crnogorski oni proteraju ruske državljane koji su tu radi sumnjivih radnji rusija pokušava da izazove sukobe jer nema ni jedan proizvod njeni proizvodi su sukobe koe pravi po svetu I od kojih živi zaboravili smo vremena od 1948 pa do 1990god kada smo za rusiju znali samo iz lektire I geoghrafskih karata probala je rusija 1948g da rasturi fnrj preko srbije ali genijalni tito sluša ameriku I golim otokom spasava fnrj na žalost rusiji je uspelo

Salle

31.05.2019. 14:40

UN 1244. moli isto UN za postovanje rezolucije i primenu sporazuma kako presednik Vučić kaže : i sta sad?