Zaposleni u vranjskim sudovima u ŠTRAJKU

Lokalne vesti - Sreda 29.05.2019 - 11:49

Zaposleni u Osnovnom i Višem sudu u Vranju, članovi Sindikata pravosuđa Srbije, započeli su u sredu jednosatni štrajk po preporuci sindikalne centrale, potvrđeno je OK Radiju.

Jednosatni štrajk svakog dana FOTO: S. Tasić/OK Radio Jednosatni štrajk svakog dana FOTO: S. Tasić/OK Radio
Republički sindikat pravosuđa Srbije zakazao je štrajk zaposlenih u sredu, 29. maja u periodu od 11 do 12 časova zbog, kako je navedeno "eksploatacije i diskriminacije nameštenika i zaposlenih na određeno vreme".
 
Sindikalci su istovremeno uputili i izvinjenje svim građanima u kojem se kratko kaže: "Izvinjavamo se građanima zbog pravde u pokušaju"
 
Kako navode, to neće biti pasivan štrajk, jer nameravaju da tokom tih sat vremena komuniciraju sa građanima i podele im letke sa objašnjenjem ko je u stvari kriv za stanje u pravosuđu.
 
Ivica Stanković, predsednik sindikata pravosuđa u Osnovnom sudu u Vranju navodi da će sindikalisti ove institucije ispoštovati preporuku o štrajku i da će tako nastaviti i narednih dana.
 
- I mi ćemo od sutra građanima deliti letke i obaveštenja o uzrocima lošeg stanja u pravosuđu.
 
Štrajk će biti organizovan svakog dana po sat vremena sve dok naš tim za pregovore smatra da nema pomaka u ostvarivanju zahteva – kaže Stanković za OK Radio.
 
I zaposleni u Višem sudu u Vranju su od srede u štrajku, potvrdio nam je sindikalista u ovoj pravosudnoj instituciji, Nenad Đelić.
 
Sindikat pravosuđa Srbije je razgovarao sa ministarkom pravde Nelom Kuburović koja im je prenela da je sa Ministarstvom finansija već održan jedan sastanak radi rešavanja statusa zaposlenih na određeno vreme i nameštenika.
 
Međutim, pomaka za sada nema, a sindikat ostaje čvrst u nameri da štrajkuje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: