Biznis Vesti
PROFESIONALCA TREBA PLATITI BAR 75.000 DINARA Mišković o planovima: "Ponovo gradim i izlazim iz proizvodnje"

PROFESIONALCA TREBA PLATITI BAR 75.000 DINARA Mišković o planovima: "Ponovo gradim i izlazim iz proizvodnje"

"Da bi ekonomska situacija u Srbiji bila bolja plate moraju da budu veće", ocenio je Miroslav Mišković, privrednik koji je nedavno najavio izlazak Delte iz proizvodnje, ali i ulazak u nove projekte.

miroslav miskovic 02_RAS_foto petar dimitrijevic Foto: P. Marković / RAS Srbija
miroslav miskovic 02_RAS_foto petar dimitrijevic

"Mi u Delti imamo plate iznad proseka. Ne može se očekivati da neko sa platom od 30.000 do 35.000 hiljada dinara bude profesionalac na poslu, jer taj završi posao, ode kući i radi nešto drugo kako bi preživeo", kaže Mišković i dodaje da je ovde sada realna plata za profesionalca 75.000 do 80.000 hiljada dinara, ali da i to nije dovoljno.

Mišković kaže je glavni problem Srbije to što na svim nivoima vlada neznanje, da je budućnost Srbije u agraru, ali da zbog neznanja tu ne može trenutno mnogo da se uradi, jer "taj seljak koji nešto radi na selu, hoće da radi, ali ne zna kako, jer nije edukovan".

Miroslav Mišković
Miroslav Mišković

Govoreći o dugoročnim planovima kompanije, Mišković je rekao da Delta Holding želi da izađe iz proizvodnje.

"To se neće desiti sada, već za 15-20 godina, ali to je naša želja. Razlog tome je što se proizvodnja na celom svetu zasniva na multinacionalnim kompanijama", ocenio je Mišković.

S druge strane, ovaj privrednik započeo je gradnju novog tržnog centra u Nišu, vrednog više od 50 miliona evra.

Lokacija na kojoj će se graditi "Delta planeta" jedna je od najatraktivnijih u ovom gradu. Prema ranijim najavama, tokom leta bi trebalo da počne rušenje garaža i drugih objekata na lokaciji budućeg tržnog centra čija bi izgradnja započela krajem ove godine.Posle 11 godina borbe MIšković je nedavno kupio i zemljište na Autkomandi u Beogradu za 4,2 miliona evra.

Mišković je tako postao vlasnik gotovo šest hektara zemljišta između auto-puta, Bulevara oslobođenja i trase Unutrašnjeg magistralnog prstena (UMP) gde već skoro čitavu deceniju planira da gradi tržni centar "Delta planet".