Tenis

Đoković nakon meča nasmijao novinare

Đoković nakon meča nasmijao novinare
Foto: Tanjug/AP | Đoković nakon meča nasmijao novinare

Ulogu apsolutnog favorita u meču prvog kola ovogodišnjeg Rolan Garosa Novak Đoković je ostvario – za Oskara. Mladi Hubert Hurkač je, u najboljem slučaju, bio protokolarni akter teniskog meča koji je, po prikazanoj igri i stavu srpskog asa na terenu, predstavljao svojevrsnu "izjavu o moći" koju Đoković posjeduje i primjenjuje od samog starta otvorenog prvenstva Francuske, i projektuje na ostale učesnike, u šampionskom maniru.

U pobjedi od 6-4 6-2 6-2, Novak je bio nešto više "darežljiv" od jednako silovitog Nadala (dozvolio samo 6 gemova kvalifikantu Hanfmanu) – ali je lakoća i sigurnost kojom ju je ostvario ostavila utisak apsolutne dominacije – koja bi trebala da ga "nosi" sve do završne faze ovog takmičenja.

"Mislim da sam imao odličan start turnira, u meču protiv veoma kvalitetnog protivnika sa kojim nisam imao priliku da igram pre. Nekoliko puta smo trenirali, i reč je o jednom od predvodnika nove generacije teniskih asova, koji će u godinama pred nama sigurno dokazati svoju vrednost. Naravno, treninzi se nikako ne mogu porediti sa zvaničnim nastupima, i morao sam da se dodatno posvetim analizi njegove igre, tj. uradim svoj domaći zadatak na najbollji mogući način. S obzirom na veliki značaj ovog turnira, bilo mi je potrebno da krenem sa dobrom igrom i željenim intenzitetom, što se materijalizovalo odmah na početku meča kroz napravljeni brejk", rekao je Đoković i nastavio:

"To me je dodatno opustilo i uvelo u meč na pravi način. Mislim da sam svoje servis gemove osvajao veoma ubedljivo, i da mi je svaki aspekt igre bio na visini. Veoma sam zadovoljan ovim izdanjem!".

Đoković dodaje da će naredna dva dana iskoristiti za rad "na specifičnim elementima igre" kako bi bio spreman za naredni meč.

Posebno interesovanje srpskih medija izazvala je Đokovićeva posjeta tamošnjoj pravoslavnoj crkvi "Sveti Sava“, što je Srbin duhovito doveo u vezu sa njegovim narednim protivnikom, "srećnim dobitnikom" Švajcarcem Anrijem Laksonenom.

"Ako ste pomislili da sam planirao da Laksonena vodim u našu crkvu – to zaista ne planiram da uradim, niti mi je poseta našoj crkvi bila važna zbog tog meča", kroz smijeh komentariše Novak, i nastavlja:

"U pravu ste, bio sam u poseti crkvi, i to sa svojom decom – uz celu srpsku zajednicu u Parizu. Uvek sam srećan kada mogu da posetim naše svetkovine i provedem sadržajno vreme sa našim narodom. Ta poseta mi je dala dodatnu motivaciju, energiju i snagu vere – kao osnov za uspeh u svemu što predstoji u naredne dve nedelje ovde".

Što se tiče narednog protivnika, Nole kaže da nije imao priliku da ga gleda do sada.

"Srećom, imam dva dana da se pripremim – a na raspolaganju su mi Youtube, drugi igrači kako bih to uradio najbolje što mogu. A posle meča ću da ga vodim u crkvu...“ šaljivo završava ovu epizodu druženja sa medijima Đoković.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije