27. maj  2019. 14.17  | Izvor: Tanjug

Popović: Pokrenut proces promena u Evropskoj uniji

BEOGRAD -

Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije uz čestitke kolegama iz grupe "Evropa sloboda i nacija" za rezultat ostvaren na izborima za EP, poručuje da će njihova pobeda sigurno dovesti do stvaranja pravednije Evrope.

Stranke Matea Salvinija i Marin Le Pen, sa kojima Srpska narodna partija ima odličnu saradnju, svojim pobedama pokrenule su proces promena u Evropskoj uniji, koji će sigurno dovesti do stvaranja pravednije Evrope nacija, ocenio je Popović.

"Ove prijateljske stranke uvek su nas podržavale u najtežim trenucima naše novije istorije, posebno tokom bombardovanja Srbije. Danas, bez obzira šta su prethodne vlade njihovih zemlja odlučivale, za njih je Kosovo deo Srbije", poručio je Popović u izjavi za medije.

Kako je naveo, u novom sazivu Evropskog parlamenta "imamo naše prijatelje sa kojima nastavljamo saradnju i borbu za očuvanje našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu".

Srodne vesti

Broj komentara: 3

Анитић  27. 05. 2019. | 14:44
Нашим пријатељима из групе “Европа нација и слобода упућујем искрене честитке на победи у Италији и Француској .
Процес промена у ЕУ је незаустављив .
Имаћемо више пријатеља у нашој борби за Косово .
Biki  27. 05. 2019. | 15:29
Evropi je od egzistencijalnog znacaja da dozivi promene. Popovic je u pravu, treba da zadrzimo stare, pouzdane evropske prijatelje, dolazi njihovo vreme
Marko  27. 05. 2019. | 16:00
Kosovo je Srbija! Menjaju se odnosi snaga u svetu, polako ali sigurno!