Đere: Puno mi znači prva “normalna” pobeda na grend slemu

G. ČVOROVIĆ

27. 05. 2019. u 09:26

Sve vreme sam diktirao tempo, osim, možda, u prvih petnaestak minuta, tako da ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobedu – rekao je Laslo

Ђере: Пуно ми значи прва “нормална” победа на гренд слему

Laslo Đere foto: EPA

(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

ODLIČNO je u nedelju na Rolan Garosu startovao Laslo Đere, pobedom nad Špancem Albertom Ramosom Vinjolasom - 6:3, 6:2, 7:6(2). Nije ni u jednom trenutku dozvolio protivniku da preuzme inicijativu, meč je mogao da završi i ranije, jer je u trećem setu servirao za pobedu, ali se ipak otišlo u taj-brek u kome je, snažno bodren od srpskih navijača, Špancu prepustio samo dva poena.

- Puno mi znači ova pobeda, prva takoreći "normalna" na grend slemu, jer sam prethodno meč na Ju-Es Openu dobio predajom Majera. Bio je to težak duel, ali srećan sam što sam uspeo da ga završim u tri seta – rekao je Đere.


Mladi teniser je dodao da se nije trošio previše, već tek koliko je bilo neophodno.

- Malo je smetala kiša na kraju, baš kada sam servirao za meč, ali sve u svemu bilo je dobro. Osetio sam da vodim igru i da uglavnom sve od mene zavisi. Sve vreme sam diktirao tempo, osim, možda, u prvih petnaestak minuta, tako da ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobedu – analizirao je Đere svoju igru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije