KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušičani pobedom „overili“ titulu

U derbiju 24. kola Šumadijsko-raške zone, Sušica je danas u Grošnici savladala Šumadiju 1903 sa 4:2 i dva kola pre završetka sezone obezbedila plasman u viši rang, Srpsku ligu „Zapad“. Treći kragujevački zonaš Vodojaža je u susretu sa Apolonom 2018 iz Kovača pretrpeo minimalan poraz, rezultatom 0:1.

Fudbaleri Sušice (plavi dresovi) i Šumadije pred današnji susret u Grošnici

Fudbaleri Sušice su i u drugom susretu sa gradskim rivalom sa Bubnja zabeležili pobedu i otklonili i poslednju sumnju da ih kraljevačka Sloga može ugroziti na prvoj poziciji. Pobedom nad podmlađenim timom Šumadije, ekipa sa sušičkog brda, koja je napravila veliko iznenađenje u ovoj sezoni, zadržala je prednost od sedam bodova i u poslednja dva kola može bez opterećenja da privede kraju ovu sezonu u kojoj slavi i 90 godina postojanja kluba.

Treba reći da je to bio duel dve generacijski različite ekipe, iskusnije Sušice i Šumadije 1903 u kojoj je najstariji igrač bio Matija Vranić sa 19 godina. Trener Željko Vasić ukazao je poverenje „golobradim“ dečacima, koji su pokazali da se sa njima kvalitetno radi, a izostali su iskusniji golman Pešić, Cvijović, Ljuba Nenadić, Živanović i Đukić. Međutim, i Sušica se pojavila u oslabljenom sastavu bez kapitena Vladimira Bate Božovića, Stefana Božovića, Filipovića i Aleksića.

Mladi igrači Šumadije 1903 pružili su snažan otpor lideru i opravdali poverenje trenera

Od početka utakmice Sušičani su krenuli napadački, jer im je pobeda bila potrebnija. Posle dve neiskorišćene šanse u prvom i petom minutu preko Kukića i Mirkovića, mladi fudbaleri sa Bubnja su se oslobodili pritiska i počeli da prete lideru. U 15. minutu Branković je oštro šutirao sa šesnaest metara i primorao golmana Veličkovića da interveniše.

Samo minut kasnije i prvo iznenađenje za gledaoce, koji su očekivali golove i sigurnu pobedu Sušice. Sa oko 25 metara šutirao je Aničić po zemlji i iznenadio golmana Sušice.

Vodeći pogodak za zonaša sa Bubnja postigao je Radivoje Aničić

Imali su mladi Šumadinci posle vođstva još jednu povoljnu priliku, ali su promašili prazan gol. Sa druge strane, iskusniji igrači lidera na tabeli zaigrali su posle primljenog gola angažovanije i u 23. minutu izjednačili. Posle ubačene lopte, pred golom najmlađeg igrača na terenu Radovića, najbolje se snašao prvi strelac Sušice Predrag Živadinović i izjednačio na 1:1.

Isti igrač je imao još jednu priliku da preokrene rezultat u korist svoje ekipe, ali je iz blizine loptu poslao pored gola. Njegovu grešku ispravio je Aleksandar Mirković, koji prošao preko desne strane, oslobodio se odbrambenih igrača i matirao golmana Šumadije 1903 za 2:1.

Do kraja prvog poluvremena viđena je po jedna šansa na obe strane. Udarac Živadinovića iz blizine golman Radović uspeo je nogom da izbije u polje, a u 40. minutu Kočanović je iz neposredne blizine pogodio spoljni deo mreže Sušice.

Duel Kočanovića (6) iz Šumadije i Mirkovića iz Sušice u prvom poluvremenu

Posle odmora Sušičani su postigli još dva gola i praktično rešili pitanje pobednika. U 51. minutu Nikola Mijailović je povećao vođstvo Sušice na 3:1, a sedam minuta kasnije Živadinović je drugim pogotkom na utakmici obezbedio svom timu prednost od tri gola.

Posle ovog pogotka je opao ritam igre Sušičana, ali su mladi igrači Šumadije 1903 to iskoristili i svim snagama pokušali da ublaže poraz. Trud im se isplatio u 62. minutu, kada je Đurović preko desne strane utrčao pored odbrane na ubačenu loptu i pogodiio suprotni ugao golmana Veličkovića za 4:2. Imali su potom prilike Marković i Savić za gol,  ali je njihove udarce zaustavio golman Sušice i sprečio novo iznenađenje.

Predrag Živadinović je svojim drugim pogotkom na utakmici „overio“ pobedu Sušičana

U poslednjem minutu utakmice ofanzivni bek Sušičana Kukić je uputio pravu „bombu“ pod prečku, ali je golman zonaša sa Bubnja uspeo da loptu izbaci u korner.

Tako se ovaj međusobni duel kragujevačkih zonaša, koji je protekao u sportskom duhu i bez opomena igrača, završio zasluženom pobedom lidera na tabeli i novog člana Srpske lige Zapad. Mladi igrači Šumadije 1903 željni dokazivanja svojom igrom su razuverili „neverne Tome“ da će olako prepustiti komšijama bodove.

SUŠICA – ŠUMADIJA 1903 4:2 (2:1)

Igralište: U Grošnici.
Gledalaca: 50.
Sudija: Filip Živković (Kraljevo).
Pomoćnici: Stefan Gavrilović, Stefan Lazović (obojica iz Kraljeva).
Strelci: Živadinović u 23. i 68, Mirković u 33. i N. Mijailović u 51. minutu za Sušicu, a Aničić u 15. i Đurović u 62. minutu za Šumadiju 1903.

SUŠICA: Veličković, Kukić, Lepović, Baroš, N. Mijailović, Mirković (od 68. S. Mijailović), Erić (od 68. Đorđević), Simić (od 68. Vasojevič), Ilić, Živadinović, Ljubisavljević.

ŠUMADIJA 1903: Radović, Marković, Branković, Vranić, Maksimović, Kočanović, Stefanović, Šapić, Savić, Aničić, Đurović.

U drugom susretu na igralištu u Grošnici, koji je počeo u 17 časova, Vodojaža je u oslabijem sastavu, usled kup utakmice u sredu, pretrpela minimalni poraz (0:1) od podmlađene ekipe Apolona 2018 iz Kovača kod Kraljeva. Jedini pogodak postignut je 65. minutu, a strelac je bio Vučinić.

U ostalim susretima 24. kola Šumadijsko-raške zone postignuti su sledeći rezultati: Gruža – Sloga  (KV) 4:6, Polet (R) – Šumadija (T) 2:0, Real – Karađorđe 2:1, Trepča – Bane 4:0, Goč – Novi Pazar 0:2.

Sušica je na prvom mestu sa 59, a Sloga je druga sa 52 boda. Šumadija 1903 je prepustila treće mesto Trepči sa 38 i sada je četvrta sa 35 bodova, a Vodojaža na petom mestu ima bod manje od tima sa Bubnja.

U narednom, pretposlednjem kolu Sušica gostuje Apolonu 2018, a Vodojaža ekipi Šumadije u Toponici. Šumadija 1903 je u petak, od 17,30 časova, domaćin drugoplasiranoj Slogi iz Kraljeva.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!