Vulin: Ugljanin da pita Bošnjake da li će za njega da ratuju

Tanjug

26. 05. 2019. u 13:54

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas Sulejmanu Ugljaninu povodom inicijative Bošnjačkog nacionalnog veća kojom se traži specijalni status Sandžaka da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove

Вулин: Угљанин да пита Бошњаке да ли ће за њега да ратују

Foto Z. Jovanović

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas Sulejmanu Ugljaninu povodom inicijative Bošnjačkog nacionalnog veća kojom se traži specijalni status Sandžaka da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove.


"Neka pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju decu da ih potroši u svom ludilu. Bošnjaci i Srbi u Raškoj oblasti žive dobro i u miru, brinu ih iste brige, raduju iste stvari, i pođednako ih plaše budale koje kada nisu ministri u Beogradu traže rat za njihovu fotelju", izjavio je Vulin komentarišući inicijativu BNV iza koga stoji Ugljanin.


On je zatražio od tužilaštva da deluje i zaštiti mir i zakon zbog, kako je rekao, Bošnjaka i Srba, zbog sve naše dece.



"Što jedan lud pokvari hiljade mudrih ne mogu da isprave. Delujte silom zakona dok budala ne izazove silu po zakonu, a tada je kasno", poručio je Vulin u saopštenju.


RUŽIĆ: EKSTREMISTIČKO HUŠKANjE UGLjANINA


Ministar drzavne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina.



Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.


"Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji", naveo je Ružić.


On je ocenio da "ovo nije nista više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma".


Prema rečima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali ceo svet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i delima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini dragocenost ove zemlje.


"Tu dragocenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi", poručio je Ružić.


Ministar u cijoj je nadleznosti i briga o manjinskim politikama, podseća i da Ugljanin nije imao ni približan stav prema državi i načinu na koji se ona ophodi prema manjinama dok je bio ministar u njenoj vladi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Suad nesalomljivi.

26.05.2019. 14:40

Ne pada nam na pamet da ginemo jedni sa drugima zbog bolesnih poltiticara kakav je Suljo.