Koliko je vremena potrebno da on izgovori „volim te“?

by | maj 25, 2019

Gotovo da ne postoji ni jedna žena, koja na početku veze nije sebi postavila ono čuveno pitanje: Koliko će mu vremena trebati da se zaljubi u mene? A samo malo nakon toga, ona postavlja sebi i ono drugo, još komplikovanije pitanja: Zašto mi još uvek nije rekao da me voli?

Ponekad je reč o nedeljama, a ponekad prođu i meseci, dok vaš partner ne podeli sa vama koliko je zaljubljen. To je ponekad veoma iscrpljujuće za žene, jer im uliva dozu nesigurnosti, ali one istrajne neće narušiti odnos sa svojim partnerom, samo zato što on još nije izgovorio ono što delima, već odavno pokazuje.

Psiholozi tvrde, da se i kod muškaraca i žena, na početku veze javlja snažna strast, koja tek posle nekog vremena prelazi u zaljubljenost, koja se postepeno, razvijanjem emotivnog odnosa, pretvara u duboku i iskrenu ljubav.

Prvih nekoliko nedelja, partneri uživaju u međusobnoj privlačnosti, koja vremenom i postepenim, međusobnim upoznavanjem prerasta u zaljubljenost.

Jedno istraživanje sprovedeno je na 2000 parova, koji su u vezi nešto više od godinu dana i došlo je do veoma interesantnih zaključaka.

Ovo istraživanje pokazalo je da su muškarci osetili zaljubljenost, uglavnom nakon 3 meseca, dok su žene to osećanje spoznale tek nakon 5 meseci zabavljanja sa svojim partnerom.

Međutim, situacija je drastično drugačija, kada je priznanje svojih emocija u pitanju. U većini slučajeva žene su prve rekle „volim te“ i to nakon samo mesec dana od spoznaje svojih emocija. Muškarcima je za izjavu ljubavi trebalo gotovo pola godine, od trenutka kada su shvatili da su zaljubljeni u svoju devojku, što znači da oni čarobne reči ne izgovaraju tek tako, već im pridaju veliku važnost i skupljaju hrabrost kako bi ih izgovorili.

Čak 13% ispitanika otkrilo je da i nakon godinu dana veze još nisu izgovorili „volim te“.

Ispitivanje je pokazalo da je 1/3 ispitanika ljubav izjavila partneru, pot pritiskom njegove preuranjene izjave.

Pretpostavljamo da kada čujete „volim te“ želite da ono bude izgovoreno iskreno i od srca i zato budite strpljive i ne ispitujte partnera, jer ne želite da vam ljubav izjavi pod pritiskom. Uostalom, ako se osećate zaista voljeno, dobijate dovoljno nežnosti, pažnje i razumevanja, zapitajte se ima li potrebe da vam vaš partner kaže, ono što već osećate u svom srcu.

Foto: @saulo

Za srećnu i dugu ljubav potrebno je ovih 5 stvari

Tagovi:

top