SZS: Potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na sednici o KiM 1Foto: Savez za Srbiju

Političke stranke, pokreti i savezi potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na zasedanju Narodne skupštine Srbije u ponedeljak o KiM, koje nije ništa drugo do rijaliti seansa i novo glumatanje predsednika Srbije sa lažnom opozicijom, saopštio je Savez za Srbiju.

Time potpisnici, kako navode dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu.

SZS je naveo da će potpisnici Sporazuma nastaviće borbu za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, uz obavezu da sve dok se ne ispune traženi uslovi da bi izborni proces bio slobodan na takvim izborima nećemo učestovati.

„Dok se odlučivanje ne vrati u institucije i dok mediji ne budu slobodni, svaka odluka doneta u ovakvim uslovima, a koja se tiče vitalnih nacionalnih i ekonomskih interesa zemlje, mora biti preispitana nakon uspostavljanja demokratske vlasti“, dodaje se u saopštenju.

Potpisnici Sporazuma konstatuju da eventualno učešće na zasedanju Narodne skupštine Srbije i prekid bojkota od strane nekog od potpisnika Sporazuma, bilo bi kršenje potpisane obaveze prema građanima i ta organizacija ili pojedinac prestao bi da bude deo Sporazuma sa narodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari