HP predstavio prvi gejming laptop sa dualnim ekranom FOTO

Na nedavno završenom gejming festivalu u Pekingu, kompanija HP je predstavila nove modele OMEN i HP Pavilion Gaming.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

12:15

HP predstavio prvi gejming laptop sa dualnim ekranom FOTO
Foto: HP

Istraživanja obavljena u gejming industriji pokazala su da 82 odsto gejmera šalje poruke sa svog mobilnog telefona tokom igranja igara, 61 odsto sluša muziku i 49 odsto gleda uživo prenose u vezi sa gejmingom, video sadržaje ili pretražuje sajtove.

Zbog toga je HP na svom OMEN X S2 laptopu dodao jedinstveni drugi ekran, osetljiv na dodir i lak za korišćenje, dijagonale 6 inča i rezolucije 1.080p. On gejmerima omogućava da šalju poruke svojim prijateljima preko aplikacija WeChat i WhatsApp, da pretražuju Spotify, gledaju Twitch i YouTube, a može da posluži i kao hab za OMEN Command Center softver.

To korisniku daje mogućnost za multitasking kod različitih aktivnosti, i podršku koju daju posebni tasteri-prečice.
Foto: HP
OMEN X 2S, dodatno je opremljen mogućnošću preslikavanja ekrana u realnom vremenu, kojom se može iseći ili uveličati deo glavnog ekrana, uključujući opciju kopiranja dela mape u trkačkoj igri, na drugi ekran. To omogućava da je vid centriran i da su pokreti glave više vertikalni nego horizontalni.

Ova mašina debljine 20 milimetara, sa kompletno metalnom šasijom, prvi je gejming laptop na svetu dijagonale 15 inča, koji dolazi sa ugrađenim tečnim metalom u termalnom sistemu, korišćenjem paste Thermal Grizzli Conductonaut.

Rezultat je fenomenalna disipacija toplote, 10 puta veća od toplotne provodljivosti silikonske termalne paste, do 28 odsto frejmova u sekundi bolje performanse u odnosu na tradicionalne paste prilikom testiranja u Apex Legends, i do 8,5 odsto brže vreme na Blend Benchmark testu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: