KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Revija kragujevačkih zonaša u Grošnici (nedelja, 14 h i 17 h)

Ljubitelji fudbala u Kragujevcu imaće priliku da u nedelju, na igralištu u Grošnici, na delu vide sva tri predstavnika grada u Šumadijsko-raškoj zoni. U borbi za bodove, u prvoj utakmici od 14 časova sastaju se lider na tabeli Sušica i Šumadija 1903, a za 17 časova zakazan je duel između Vodojaže i Apolona 2018 iz Kovača kod Kraljeva.

Na utakmici na Bubnju igrači Šumadije 1903 (crno-beli dresovi) su vodili, ali su izgubili
od Sušice

Biće to i mala revija fudbala, jer odavno se nije desilo da se na igralištu u Grošnici u jednom danu odigraju dva takva susreta za bodove, pa se očekuje i dobra igra i poseta.

Zbog renoviranja terena i službenih prostorija u Sušici, lider na tabeli dočekaće zonaša sa Bubnja na terenu u Grošnici, gde je do sada odigrao najveći broj utakmica u ovoj sezoni kao domaćin. Gledaoci će videti još jedan derbi kragujevačkih zonaša, koji su se dobro plasirali. Sušica je u vođstvu skoro cele sezone i stekla je već osetnu prednost od sedam bodova u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Kraljeva, pa će odigrati rasterećeno. Šumadija 1903, takođe bez opterećenja rezultatom, ulazi u gradski derbi zonaša sa treće pozicije, ali bez šansi za drugo mesto, koje vodi u baraž za Srpsku ligu, a koje je „rezervisano“ za Kraljevčane.

Treba reći da Sušica ima ekipu sa iskusnim pojedincima i raspoloženim strelcima, koji su postigli najviše golova u ovom takmičenju. Oni će za protivnika imati najmlađu ekipu u zoni, u kojoj nastupa nekoliko omladinaca i kadeta, ali školovanih igrača, koji su igrom iznenadili mnoge iskusnije klubove i potvrdili da nisu slučajno skoro u samom vrhu tabele. Međutim, mladi i neskusni igrači sa Bubnja igraju u promenljivoj formi, što je i logično.

U prvom susretu Šumadija 1903 je na Bubnju povela golom Đorđevića u 15. minutu, koji se u polusezoni preselio na „Čika Daču“ i nosio dres Radničkog 1923. Sušica je izjednačila pogotkom Simića u 26. minutu. Sa dva pogotka u drugom poluvremenu Ljubisavljevića i Vasojevića, lider je tada obezbedio pobedu i zadržao vodeću poziciju na tabeli.

U nedeljnom susretu trenutno najbolje plasiranih kragujevačkih zonaša očekuje se dobar fudbal i biće to poslastica za ljubitelje ovog sporta. Sušica će pokušati da zabeleži pobedu, kako bi obezbedila bodove i u susretu sa Šumadijom iz Toponice proslavila titulu i plasman u Srpsku ligu „Zapad“ kolo pre završetka sezone. Na drugoj strani i Šumadinci će pokušati da se prikaže u što boljem izdanju i ako im se ukaže prilika revanširaju za poraz na Bubnju. Zbog toga treba očekivati borbenu igru, koju treba pogledati.

Susret Sušica – Šumadija 1903 počinje u 14 časova i ovaj termin uslovljen je time što je na istom terenu i Vodojaža domaćin Apolonu 2018 sa početkom u 17 časova, kada su na programu i ostali susreti 24. kola Šumadijsko-raške zone.

Fudbaleri Vodojaže igraće za svoje gledaoce, jer su na vreme obezbedili dobar plasman

Treba napomenuti da su Grošničani u prvom susretu u Kovačima pobedili Apolon sa 1:0. Sada su bolje plasirani na petom mestu, a Apolon 2018, koji ima mladu ekipu, još nije obezbedio opstanak u ligi, pa treba i u ovom duelu očekivati zanimljivu igru. Vodojaža je favorit i u ovaj susret ulazi rasterećeno, pa će moći da pobedom nagradi svoje gledaoce, koji su je pratili u toku ove sezone.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!