24. maj  2019. 09.13  →  23.19 | Izvor: RTV (Milana Kadrić), Pink, Tanjug

Trostruko ubistvo u Novom Sadu, zločin počinio suprug jedne od žrtava

NOVI SAD -

U Novom Sadu, jutros, oko 8 sati, u porodičnoj kući, pronađena su tri beživotna tela, dve žene i jednog muškarca. Svo troje, B. P. (1962), N. P. (1962) i M. J. (1987) pronađeni su sa povredama glave, što ukazuje na to da je reč o trostrukom ubistvu. Kako RTV nezvanično saznaje zločin je počinio Goran Janković, suprug M.J. On je trenutno u bekstvu i za njim se intentivno traga. Izlaze iz Novog Sada kontroliše policija.

video icon

Kako javlja Pink, u stanu su bez znakova života pronađeni Branislav Pajić, njegova supruga Nada Pajić, i njihova ćerka Mirjana Janković. Oni su pronađeni s prostrelnim ranama na glavi. 

telep,, ubistvo,, forenzika

Ubistvo se dogodilo u Ulici Petefi Šandora.

Suprug Jankovićeve ima izrečenu meru zabrane prilaska i komuniciranja. Protiv njega je podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

Goran i Mirjana imaju dva maloletna sina.

Stefanović očekuje brzo hapšenje izvršioca ubistava u NS

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je policija na tragu osumnjičenom za trostrko ubistvo i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.

"Ogromna tragedija koja se dogodila jutros u Novom Sadu je u potpunosti podigla policiju na noge. Mi smo angažovali sve jedinice, helikoptersku i Žandarmeriju, kao i Policijsku upravu Novi Sad i jedinicu Kriminalističke policije i došli do inicjalnih informacija vezanih za moguće kretanje izvršioca. Pratimo te informacije, sada se vrši pretraga terena i ja očekujem da će on relativno brzo biti u rukama policije", rekao je Stefanović novinarima u Novom Sadu.

On je istakao da je tragično kada se desi ubistvo poput jutrošnjeg i da se mora delovati preventivno.

"Zato i počinjemo od škole, gde sa decom razgovaramo o tome koliko je štetno svako nasilje. Moramo da ragzovaramo sa građanima, ljudi moraju da shvate da moramo da odustnemo do nasilja", poručio je ministar, koji je u Novom Sadu pristutvovao obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece u organizaciji Fondacije Tijana Jurić.

Stefanović je rekao i da su rezultati sve bolji, te da je stanje u odnosnu na pre 10, pet ili dve godine popravljeno, s obzirom na novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, edukacije, ali da to još uvek nije dovoljno.

Dodao je da očekuje i da će uz pomoć oštrijih zakonskih sankcija sud, onome za koga utvrdi da je počinio teško krivično delo, dosuditi tešku kaznu, kako bi se poslala poruka onima koji razmišljaju o takvom krivičnom delu, da se to ne isplati.

Janković: Pitanje nasilja u porodici je problem celog društva

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je večeras da trostruko ubistvo u Novom Sadu, predstavlja više od još jednog upozorenja i izaziva zabrinutost zbog koje mora uslediti hitna reakcija svih nadležnih organa.

"Nažalost, i ovaj slučaj stravičnog ubistva potvrdio je da sistem zaštite od nasilja nad ženama nije dovoljno delotvoran uprkos svim merama i aktivnostima koje su preduzimane. U ovom slučaju poseban problem je to što je ubijena žena pre samo dve nedelje prijavila supruga zbog nasilja u porodici, ali očigledno da je neko u lancu odgovornih zakazao", naglasila je Janković u saopštenju.

Navela je da je uprkos donetom zakonu potrebna veća odgovornost i svest i ukazala da svi društveni akteri moraju postati svesni svoje dužnosti u zaštiti bezbednosti i života žena, žrtava nasilja.

Poverenica ističe da smo svakodnevno svedoci natpisa u medijima o nasilju u kojima se navode detalji monstruoznih mučenja žena.

"To nije način da se ukaže na problem porodičnog nasilja. Godinama unazad naglašava uloga i značaj medija u suzbijanju nasilja nad ženama, upućivani su apeli i molbe da se prestane sa senzacionalističkim izveštavanjem. Međutim, neki mediji nažalost pružaju prostor nasilnicima da javno zlostavljaju i ponižavaju svoje žrtve čineći tako opštu štetu", rekla je Janković.

 

Broj komentara: 4

Milica  24. 05. 2019. | 10:51
Koje sad zakazao?
Džaba zakon kad nema ko da ga poštuje, strašno.
Rile  24. 05. 2019. | 16:47
Zakazao je taj što je procenio rizik i dozvolio nasilniku da ponovo priđe žrtvi.Pre svega zakon je tako nakaradno donet to jest Nasilje u porodici a toliko propusta ima da je to urađeno preko noći .Brz pronalazak policiji želim.
Peđa iz Novog Sada  24. 05. 2019. | 21:53
Drugi gotovo identičan slučaj za par dana. Pa sad, nek još neko kaže da je novi zakon, za čije je donošenje i moja malenkost potpisala peticiju, "prestrog" i "nehuman".
pravnik  27. 05. 2019. | 09:52
Potrebno je posmatrati svaki pojedinacni slucaj i posvetiti mu se kao takvom.. Uniformna pravila, stroge zakonske norme i jedinstveni stavovi prema svim muskarcima cesto izazovu nemile situacije. Zauzimanjem stava da su samo zene zrtve, mnoge povredjene sujetne zene se trude da povrede i etiketiraju i onog muskarca koji zapravo nije nasilnik! Treba biti oprezan i nikako ne smemo dozvoliti da se stvari generalizuju! Svaka zrtva je ista bez obzira na pol, kao sto je svaki nasilnik isti i postoje i nasilni muskarci i nasilne zene!