OSTOJIĆ OSVOJIO “MARAKANU”: Partizan nadigrao Zvezdu i odbranio trofej u Kupu

S. Ilijoski

23. 05. 2019. u 21:05

Štoper crno-belih još u 14. minutu iskoristio kiks odbrane i golmana Milana Borjana. Pehar za ekipu Save Miloševića

ОСТОЈИЋ ОСВОЈИО “МАРАКАНУ”: Партизан надиграо Звезду и одбранио трофеј у Купу

Slavlje Partizana Foto: M. Vukadinović

PARTIZAN je spasao sezonu, nadigrao je Crvenu zvezdu na njenoj “Marakani”, pobedio zasluženo 1:0 (1:0) i četvrti put uzastopno osvojio Kup Srbije, 16. put u istoriji. Crno-beli su ušli sa više želje, orniji, svežiji, brži, jači u duelu, sa boljim planom igre, mogli su i ranije da završe utakmicu da su njeni igrači bili manje sebični.


Zvezda je sanjala duplu krunu, imala je i svoj teren, ali je bila neprepoznatljiva, nemoćna, troma, umorna i bezidejna pa je platila ceh nestvarnom broju grešaka. Kapiten Partizana Saša Ilić, odigrao je poslednjih nekoliko minuta 876. puzt u crno-belom dresu, je u penziju otišao sa podignutim sedmim trofejom kupa i uz 11 titula. Nenad Milijaš nije dočekao svoju drugu duplu krunu sa Zvezdom (pet titula i dva kupa)...



Trener Partizana Savo Milošević je posle izgubljenog derbija i titule rekao da je poraz doživljen naivno jer su njegovi igrači pomislili da mogu da napadaju Zvezdu. Pouke su bile izvučene, crno-beli su bili mudrinji i na poluvreme otišli sa prednošću, koju su sačuvali do kraja. Milošević ovog puta nije izašao u presing “visoko”, mudro je čekao na svojoj polovini, vršio pritisak u suženom prostoru a iz osvojenih lopti (Zdjelar, Šćekić) ugrožavao rivala iz polukontri preko Tošića, Ivanovića i Rikarda.



Kiks Milana Borjana doneo im je i rano vođstvo od 14. minuta i prilično veliko samopouzdanje. Prekid sa leve strane izveo je Danilo Pantić, proklizao je golman, zaspala troma odbrana pa je Bojan Ostojić odlično pobegao Stojkoviću, vratio se unazad, zagradio prostor i spretno glavom poslao loptu u mrežu.



Iznervirani Marko Marin je pokušavao da poveže igru Zvezde koja je imala veći posed lopte ali je bila potpuno bezopasna. Ben, Jovančić i Ivanić su bili indisponirani, grešili su i u izboru rešenja. Pavkov je ponovo bio dobro čuvan od mlađanog Pavlovića, a tu jednu upotrebljivu loptu koju je špic Zvezde dobio poslao ju je u Stojkovića. Crno-beli su preko Tošića i Ivanovića propustili četiri situacije da nokautiraju Zvezdu i približe se peharu.



Ni hladan tuš na poluvremenu nije pomogao igračima Zvezde koji su nastavili da se utrkuju ko će atraktivnije da pogreši ili da izabere lošije rešenje, a na drugoj strani crno-beli su opet lako stizali u 16 metara domaćina ali su Rikardo i Ivanović umirali u sebičnosti. Trener Vladan Milojević probao je sa Vukanovićem, Joveljićem ali ovo večeras nije bila šampionska Zvezda.


POSETA ZAKAZALA, PIROTEHNIKA NIJE

FINALE Kupa Srbije između večitih rivala bilo je jedno od najslabije posećenih utakmica ova dva rivala, mada derbi atmosfera i pirotehnički kolorit nisu izostali iako je na tribinama bilo nešto više od 20.000 navijača.

Navijači Partizana uppotrebili su mnogo pirotehnike posle gola Ostojića a u 22. minutu bakljama su ispisali broj “22” za Sašu Ilića “kapitena i gospodina kakvog nema”. Bakljada navijača Zvezde izazvao je dvominutni prekid zbog dimne zavese i samo je pitanje hoće li disciplinci FSS koristiti prilikom kažnjavanja klubova zbog pirotehnike.


STRELAC: Ostojić u 14. minutu za Partizan. Stadion: “Rajko Mitić”. Gledalaca: 22.000. Sudija: Novak Simović (Lovćenac) 6,5.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 5,5 – Stojković 5,5 (od 83. Gobeljić -), Savić 6, Milunović 5,5, Rodić 6 – Jovičić 5,5 (od 51. Vukanović 6), Jovančić 6 – Ben 5,5 (od 69. Joveljić -), Marin 6,5, Ivanić 5,5 – Pavkov 6.

PARTIZAN: Stojković 7 – R. N. Miletić 7, Ostojić 8, S. Pavlović 7,5, Urošević 6,5 (od 80. Šehović -) – Zdjelar 7, Šćekić 7 – Ivanović 7 (od 74. L. Pavlović -), Tošić 7 (od 89. Saša Ilić -), Pantić 7 – Rikardo 6,5.

IGRAČ UTAKMICE:Bojan Ostojić (Partizan)




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Mirkos

23.05.2019. 21:43

Zvezda je bila ocajna u sva cetiri derbija ove sezone..Ocajna, bezidejna igra... Nisu me ubedili da su bolja ekipa od nikad gore ekipe Partizana!

Pera

23.05.2019. 21:48

Ne znam kako misli Zvezda sa ovakvom igrom u Ligi šampiona da prođe kvalifikacije i da sudeluje u mečevima sa evropskim velikanima. Mislim da je Milojević pomalo već izgubio u kreativnosti i došao do zasićenja. Ovo je njegova izgubljena utakmica. Zvezda je igrala bez koncepcije kao da su se igrači prvi put upoznali na terenu. Očajno! Verujem da će stručni štab imati pune ruke posla da Zvezdu pripremi za kalifikacije Lige šampiona. Adekvatna pojačanja su svakako potrebna.

Дуле

23.05.2019. 23:31

Мени ја ту кривио Борјана.Њему је рупа Богуновић засметао,а он је требало да лопту главом избаци из 16 метара.Звезда нема ни игру ни идеју за игру.Ужасно лоши.

Професор 0.6

24.05.2019. 00:09

Не секирајте се гани. Доћи ће вам опет Ливерпул хахаха

Saša

24.05.2019. 01:38

Sramota nikakva igra jadno bedno ni bekova ni sredine terena ni krila ni centarfora i golman kiksne na too bezideljnooo...

Tomas

24.05.2019. 09:08

Prodat kup ,mora i Partizan nesta da osvoji. Klasicna namestaljka dobro organizovana

gago

24.05.2019. 16:22

@Tomas - Plači,možda ti bude lakše ha,ha,ha Ni sam ne veruješ u ovu nebulozu

gago

24.05.2019. 16:25

@Tomas - Nije ti lako,u napisane nebuloze ni sam ne veruješ .... Plači,možda pomogne ...

GP

24.05.2019. 09:15

Zvezda je bila losa tokom cele sezone, ali je imala nemerljivu sudijsku podrsku. P.S. Voleo bih da sudjenje prokomentarise Kosanovic Milorad, posebno onaj rvacki zahvat i obaranje Rikarda.

Svi zadovoljni

24.05.2019. 09:25

Partizan je imao ocajnu sezonu, navijaci su poceli da skandiraju uprava napolje... Kup je osvojen, Zvezda juce kao da nije ni igrala, sada su svi sretni i zadovoljni...

Dik

24.05.2019. 09:31

... sve čestitke i hvala Partizanu na čvrstoj igri, hvala i Borjanu na smotanoj reakciji ali sve je to fudbal i lep ispraćaj za Sašu Iliča - Legendu !

Mića

24.05.2019. 09:44

Na utakmice više ne idem. Nije mi dobro od topovskih udara i detonacija. Ne razumem, u čemu je tu uživanje. U čemu je uživanje da zapale desetine baklji i da naprave dimnu zavesu i na taj način ometaju igru. I na kraju, zar policija, zbog narušavanja reda i mira, nije u stanju da spreči takvo navijanje. Predlog je da bar dim suzbiju, sa 3-4 jaka ventilatora na jednoj i na drugoj strani terena, ako već ne možete da sprečite, ovaj vid radosti i uživanja.

Apsolutno

24.05.2019. 10:05

Postavljanje Save Milosevica za trenera je bio genijalan potez. Čovek je nadprosečno inteligentan, zna sve o fudbalu i voli da forsira mlade igrače. Bravo Savo majstore!

MP

24.05.2019. 11:37

Nije mi zao sto je izgubila moja Zvezda niti mi je krivo sto je Partizan osvojio kup. Zao mi je sto je nas fudbal tako los. Zasto toliki stranci a kvaliteta nigde?