Najnovije vesti
Kultura Vesti
"Novosadska kultura sećanja": Film, izložba, i koncert

"Novosadska kultura sećanja": Film, izložba, i koncert

Muzički događaj "Novosadska kultura sećanja" održaće se, treću godinu zaredom, u četvrtak 23. maja u Radio kafeu, Miletićeva broj 45 u Novom Sadu od 19 časova.

Novosadska kultura sećanja Foto: Radio 021 / Promo
Novosadska kultura sećanja

Ljubitelji rokenrola moći će da čuju pesme Vojvođanskog bluz benda, La strade, Sing sing singersa, Pekinške patke, Neoplanti, Laboratorije zvuka i mnogih drugih. Biće tu i panka i bluza, a za dobru atmosferu pobrinuće se dobro poznati Šinobusi i mladi novosadski sastav Monohrom, koji će osim obrada predstaviti i svoju autorsku muziku.

Program počinje od 19 časova projekcijom filma "Treba biti spreman na sve" novosadskog fotografa i predavača na Akademiji umetnosti Željka Mandića, koji je pre 19 godina zabeležio fragmente iz života legendarnog umetnika Branka Andrića Andrle. Otvaranje izložbe fotografija novosadskih rokera počinje u 19.40 časova, a koncert Šinobusa od 20 časova. Sat vremena nakon njih na scenu izlazi Monohrom uz goste.

"Novosadska kultura sećanja" nastoji da očuva sećanje na one koji su stvarali jednu drugačiju istoriju grada, a koji su svojim delima ostavili traga ne samo u Novom Sadu, nego mnogo šire. Prilika je to i da se posetioci prisete Sube, Gage, Bate, Žikse, Bobe, Baje, Andrle, Tukše, Hamera, Bore, Stevice, Petrije, Bogde, Zareta, Pere Bahuna, Đanija i mnogih drugih, koji nažalost više nisu sa nama.

Izložba fotografija novosadskih rokera svojevrsan je pregled rok istorije grada. Ona će postati stalan deo prostora u Miletićevoj 45, a ideja je da se vremenom proširuje i da se na taj način očuva sećanje na sve one koji su svojim notama zadužili Novi Sad. Ulaz je besplatan, a podršku Radiju 021 u pripremi programa ove godine dala je i Fondacija „Čuvarkuća“.