Projekat unapređenja socijalne zaštite u 15 gradova u Srbiji 1Ministar Zoran Đorđević Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja potpisali su danas u Beogradu memorandnum o saradnji sa 15 lokalnih samouprava u kojima će se sprovoditi projekat „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“.

Resorni ministar Zoran Đorđević rekao je da su osetljive grupe ciljna grupa njegovog ministarstva na koje želi da obrati dodatnu pažnju.

„Pet okruga su izabrani, a od toga 15 jednica lokalne samouprave. Saradnja sa tim opštinama trebalo bi da unapredi međuresorne komunikacije i efekasan odgovora na potrebe korisnika“, rekao je Đorđević.

Zamenica nemačkog ambasadora Dorotea Gizelman kazala je da osteljive grupe često mogu da budu diskriminisane, a da je cilj projekta da se to ispravi u skladu sa njihovim potrebama.

Ona je kazala i da su izabrani gradovi koji su reprezentativni za Srbiju i da takvi projekti daju doprinos održivom razvoju u skladu sa principom „Da niko ne zaostaje“.

Vođa projekta Aleksandra Hilbi kazala je da će mere biti osmišljene u saradnji sa lokalnim samoupravama i da su prilikom izbora gradova uzeti u obzir statistički podaci i spremnost opština da sarađuju.

Neki od gradova koji su izabrani za sprovođenje projketa su Loznica, Užice, Sremska Mitrovica, Kosjerić i Mionica.

Projekat je nastao u partnerstvu Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju i Ministrastva za rad sa ciljem da se pruži podrška unapređenju sistema pružanja usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari