Nemačka legalizovala vožnju električnih trotineta

Ovi praktični i ekonomočni dvotočkaši za prevoza na kraćim relacijama moći će da se koriste na javnim saobraćajnicama u Nemačkoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

09:45

Nemačka legalizovala vožnju električnih trotineta
Foto: Volkswagen promo

Gornji dom nemačkog parlamenta izglasao je zakon kojim je dozvoljeno da se električni trotineti koriste na javnim putevima, ali i na biciklsitičkim stazama.

Vest je obradovala kompanije kao što su Bird Rides, Lime, pa i Volkswagen, koji se nedavno uključio u biznis proizvodnje ovih dvotočkaša.

Ova odluka nemačkih vlasti ubrzaće proizvodnju i povećati prodaju električnih trotineta na tom najvećem evropskom tržištu.

Novim zakonom je dozvoljeno da se e-trotineti kreću brzinama do 20 km/h, a ovim vozilima mogu upravljati osobe uzrasta od 14 godina pa naviše. Kako se navodi, odluka stupa na snagu u junu.

E-trotineti izuzetno su pogodni kao dopunsko individualno prevozno sredstvo u urbanim sredinama, pre svega na kraćim relacijama i u kombinaciji sa drugim sredstvima javnog ili sopstvenog prevoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: