INTERVJU SA BIVŠIM KOŠARKAŠEM PARTIZANA! Nemanja Gordić BEZ DLAKE NA JEZIKU o asistencijama, ABA ligi, rivalima!
Foto: Budućnost

OTVORENO

INTERVJU SA BIVŠIM KOŠARKAŠEM PARTIZANA! Nemanja Gordić BEZ DLAKE NA JEZIKU o asistencijama, ABA ligi, rivalima!

Košarka -

Košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić najbolji je asistent u istoriji ABA Lige, najkvalitetnijeg sportskog takmičenja na ovim prostorima, što je zaslužio sa 834 preciznih dodavanja, koliko je skupio do sada.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i iskusni bek ponosan je na tu činjenicu, ali skromno priznaje da bez timova u kojima je igrao, i pomoći saigrača ne bi uspeo da postane apsolutni rekorder regionalne lige.

- Stvarno nisam verovao da ću jednog dana biti najbolji po asistencijama u jednom od najjačih takmičenja u Evropi. Hteo bih da istaknem da sam na početku karijere bio šuter, ali tokom godina došlo je do promene uloge, pa mi je ovaj rekord još draži. Kada sam video da sam postao rekorder po broju asistencija, prvo što mi je prošlo kroz glavu bili su moji počeci, kada sam tek krenuo da se bavim košarkom - kazao je Gordić i nastavio:

- Igrao sam basket ispred zgrade, i kao i svi klinci maštao da postanem profesionalni košarkaš. Imao sam snove, zamišljao kako ću da pobeđujem, postižem koševe, osvajam trofeje. Nisam ni pretpostavljao da ću te snove i da proživim. U svakom slučaju lep je osećaj. Tokom godina se polako navikneš, postaje ti normalno da ostvaruješ uspehe, kako timske, tako i lične. Ali tokom čitave karijere moraš da zadržiš želju da budeš najbolji, jer bez toga nema ništa.

foto: Budućnost

Nemanja Gordić nije mogao nijednu posebno asistenciju da izdvoji, jer ih je, kako sam kaže, bilo dosta.

- U ABA ligi mi je teško da se setim, stvarno je bilo mnogo lepih asistencija, ali jednu bih izdvojio, koja nije vezana za ovo takmičenje. Ona je bila kada je Bosna i Hercegovina igrala protiv Izraela, tada sam Kikanoviću dodao jednu nesvakidašnju asistenciju, on je pogodio trojku i tako stigli do izjednačenja.

Košarkaš Budućnosti ističe da je ABA liga jedno ozbiljno takmičenje, a posebno je apostrofirao mlade igrače koji mogu u njoj dosta da napreduju.

- Iskreno, mislim da je ABA liga pun pogodak, pre svega za mlade igrače. Čak je i druga liga izuzetno kvalitetna, što je dovoljan pokazatelj da se radi o dobrom takmičenju. Mislim da je ona izuzetno korisna za košarkaše koje prelaze iz juniora u seniore. Da ne pričam o igračima koji su nekada igrali ABA ligu, a sada nastupaju u NBA i Evroligi. To dovoljno govori o kvalitetu. Mnogo je odličnih igrača igralo u ovom takmičenju, poput Nikole Jokića, oba Bogdanovića, Šarića, Bjelice, Pekovića i mnogih drugih.

Nemanja Gordić je ove sezone posebno pohvalio mladog košarkaša Gogu Bitadzea, sa kojim je bio saigrač u Budućnosti.

- Što se tiče ove sezone, izdvojio bih Bitadzea, strašan igrač, mlad, imao sam priliku da igram sa njim. Sviđa mi se kod njega što mnogo voli da radi i što kod njega ima još dosta prostora za napredak. Samo reči hvale i predviđam mu veliku karijeru.

Iskusni košarkaš otkrio je da mu se izuzetno sviđa kako je igrao Milan Gurović.

- Teško je izdvojiti samo jednog, ali kad bih morao to bi sigurno bio Milan Gurović, paklen košarkaš. Odličan šuter, kompletan igrač. Eto, tu je bio i Bo Mekejleb, bila je milina da ga gledaš na parketu. Kažem, bilo je mnogo dobrih košarkaša, eto cela generacija Partizana kad sam ja igrao, gde je Čakarević sa 24 godine bio najstariji - priznao je Gordić i dodao:

- Bilo je dosta košarkaša protiv kojih je bilo izuzetno teško, ali bih izdvojio Portorikanca Ajusa, koji je tada nastupao za Cibonu. To je bilo na početku moje karijere, bio je prava noćna mora za mene. Kolika je ostala trauma, i sad se sećam tih duela.

Košarkaš Budućnosti je istakao da je iza njega 13 sezona u ABA ligi, ali da uvek traži neki motiv da bude najbolji.

- Uvek sam imao motiva da igram u ABA ligi, iako sam imao i mnogo većih ponuda, od Evroligaša, ali meni je drago da sam u ovom takmičenju. Igrao sam za ekipe koje su uvek bile u vrhu i osvajale ABA ligu, možda u jednoj ili dve sezone od 13 koliko sam u ABA ligi nisam ostvario neki dobar rezultat. I dok budem igrao u ekipama koje se bore za trofeje, trudiću su da dam sve od sebe. Ne predstavlja mi opterećenje, nego mi je veliko zadovoljstvo što igram u ABA ligi - zaključio je Gordić. Ostaje Đetić

Nemanja Gordić ističe da trenutno razmišlja samo o Budućnosti i da nema druge planove.

- Uvek mi je bila želja da igram u Evroligi, to mi se ostvarilo sa Budućnošću, pa ćemo da vidimo na kraju sezone. Vezan sam za ovaj klub, dosta mi je pomogao, tako da se lepo osećam u Budućnosti. Ovde je sve super - kazao je Gordić. Nemanja Gordić

Datum rođenja: 25.09.1988 Mesto rođenja: Mostar (BiH) Pozicija: plej Klubovi: Budućnost, Partizan, Cedevita, Azovmaš, Virtus, Igokea Nemanja Gordić u ABA ligi (sezona 18-19) 29 minuta igrao u proseku 23 poena u proseku pet asistencija

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track