Vesti

0

Vanredna situacija proglašena na delu teritorije Čačka

Autor: MIM

Izvor: Beta

Vanredna situacija proglašena na delu teritorije Čačka

Izvor: Foto: pixaby

Vanredna sitacija poglašena je u 19 čačanskih sela, u kojima su obilna kiša i grad koji su padali u nedelju uveče naneli veliku štetu voćnjacima i usevima u Atenici, Viljuši, Gornjoj Gorevnici, Lipnici, Loznici, Pakovraću, Trnavi, Prijevoru, Milićevcima, Miokovcima, Trbušanima, Riđagama, Jezdini, Vranićima, Vidovi, Banjici, Vrnčanima, Rakovi i Preljini.

Načelnik štaba za vanredne situacije Čačka Bratislav Zečević rekao je da je elementarna nepogoda nanela štetu poljoprivrednim kulturama, putnoj infrastrukturi, a po jedna raketa pala je na stambeni prostor u selu Beljina i na krov firme "Domis" u Miokovcima.

"Još uvek nema preciznih podataka kolika je materijalna šteta i koji je stepen oštećenja, ali izvesno je da je šteta velika jer je sinoćni grad bio veličine od kokošijeg jajeta do zrna lešnika", rekao je Zečević na konferenciji za novinare gradskog Štaba za vanredne situacije i dodao da su sinoć protivgradni strelci u Čačku delovali sa 166 raketa.

On je dodao da su formirane gradske komisije koje će proceniti pričinjenu štetu i da će Čačak, u saradnji sa Vladom Srbije, nadoknaditi štetu poljoprivrednicima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR