Zrenjanin: Subvencije za preduzeće Vodovod i kanalizacija

Na vanrednoj sednici Skupštine grada Zrenjanina data je saglasnost na Izmene i dopune Posebnog programa o korišćenju subvencija iz budžeta Zrenjanina za JKP "Vodovod i kanalizacija" za 2019. godinu, a kojom je predviđeno 121,4 miliona dinara subvencija.
Zrenjanin: Subvencije za preduzeće Vodovod i kanalizacija
Foto: 021.rs
Kako se u pozivu za sednicu navodi, obrazloženje za kraći rok za njeno sazivanje je "hitnost u vezi sa rešavanjem pitanja vodosnabdevanja", a čije bi nesazivanje "prouzrokovalo štetu za građane".
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je po završetku sednice, da je stanje u budžetu grada Zrenjanina odlično, ali da to nažalost nije slučaj u javno komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija".
 
"To je preduzeće koje u narednom periodu, zajedno sa investitorima prečistača vode mora da reši višedecenijski problem. Očekujemo u junu da se skine zabrana inspekcije na korišćenje vode za piće, a bez ‘Vodovoda’ to ne može da se desi", kazao je on.
 
Rekao je i da su odbornici Skupštine Zrenjanina odobrili sredstva, tako da se sada može intervenisati, a namera je da se ispere cevovod i saniraju neki delovi koji su problematični. "Hoćemo i da budemo spremni da prihvatimo zdravu pijaću vodu iz prečistača i to je bila tema skupštinske sednice", rekao je Janjić.
 
Zrenjanin je bez zdrave pijaće vode od 2004. godine kada je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće zbog nedozvoljene količine arsena u njoj. U tom gradu izgrađeno je postrojenje za pečišćavanje vode – Fabrika vode i u toku je probni rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.