KRAJ: Đoković-Švarcman 6:3, 6:7, 6:3

Novosti online

18. 05. 2019. u 19:30

Srpski teniser je u polufinalu turnira u Rimu posle velike borbe i dva i po časa igre savladao argentinskog predstavnika

КРАЈ: Ђоковић-Шварцман 6:3, 6:7, 6:3

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Preko dvojice Argentinaca do finala. I Huan Martin Del Potro i Dijego Švarcman su propisno namučili Novaka Đokovića, ali je obe prepreke srpski teniser uspeo da sruši.


Posle dva i po časa borbe u Rimu je slomio otpor upornog Dijega Švarcmana i došao do pobede - 6:3, 6:7 (2:7), 6:3.


Ovim trijumfom je zakazao novi, 54. okršaj sa Rafaelom Nadalom. Španac će, za razliku od Srbina, znatno odmorniji dočekati sutrašnji due koji počinje od 16 časova.



PRVI SET

1:0 - Švarcman se dosta povukao iza linije, vraćao dobro Novakove udarce, došao do 30:30, ali je Đoković odigrao jedan perfektan poen, pogađao linije i osvojio gem.

1:1 - Serija grešaka iz bekhenda srpskog igrača. Švarcman prihvata poklone i dobija gem bez izgubljenog poena.

2:1 - Uzvratio je Novak na identičan način i sa nulom uzeo gem na svoj servis.

2:2 - Odigrao je Argentinac još jedan perfektan gem, a završio ga je sjajnim lobom.

3:2 - Iako je gem počeo sjajnim lobom Švarcmana, Novak je u nastavku odigrao nekoliko odlčinih poena i zadržao prednost.

3:3 - Napao je Novak, došao do 30:30. Međutim, Švarcman je dobrim drugim servisima uspeo da se izvuče.

4:3 - Prvi as na meču je Švarcman "poništio" kada je tražio od sudije da siđe iz stolice i pokaže da je aut, ali je i pored toga Novak osvojio gem rutinski sa samo jednim izgubljenim poenom.

5:3 - BREJK! Počeo je Argentinac da greši, Đoković je strpljivo čekao, uglavnom vraćao lopte i dobio poklon u vidu brejka.

6:3 - Potvrdio je Novak napravljeni brejk i došao do vođstva u setovima.


DRUGI SET

0:1 - Švarcman nije dozvolio da izgubljeni set utiče na njega. Uspeo je da osvoji prvi gem u drugom setu.

1:1 - Odličan drugi servis Đokovića za izjednačenje u drugom setu.

1:2 - Ne daje Švarcman za sada nove šanse Đokoviću. Servis ga služi i donosi mu treći gem.

2:2 - Žale se i jedan i drugi igrač na loše stanje terena. Odskok loptice pravi probleme obojici. Novak je i pored svega toga uspeo da zadrži vođstvo. Do toga je došao jednim spektakularnim poenom kada se izvio i uz malo sreće pogodio.

2:3 - Stigao je Novak do 30:30, pa napravio dve greške iz bekhenda što je omogućilo Švarcmanu da zadrži vođstvo.

2:4 - BREJK! Jedan od najdužih gemova u meču je pripao Švarcmanu. Kombinacija Novakovih grešaka i dobrih poteza i par drop-šotova su Dijegu doneli osetnije vođstvo u drugom setu.

3:4 - BREJK! Ekspresno je Đoković vratio brejk i smanjio zaostatak u drugom setu.

3:5 - BREJK! Muči se Novak sa servisima. Uz to je napravio greške i kod drop-šota. Sve to je rezultiralo gubitkom servisa.

4:5 - BREJK! Serija brejkova se nastavila. I to na kakav način. Švarcman je vodio poen. Naterao Novaka da se brani, da jedva vrati lopticu u teren. Dijego je čekao smeč, učinio to, ali je Srbin to vratio i praktično "ukrao" poen rivalu. Posle toga je Argentinac jedan lak forhend poslao u aut što je značilo da je viđen novi brejk.

5:5 - Konačno je serija brejkova prekinuta. Đoković je konačno uzeo gem na svoj servis i izjednačio u drugom setu.

5:6 - Švarcman nije dao novu šansu srpskom igraču. Uspeo je da osvoji gem na svoj servis i da zadrži vođstvo.

6:6 - Taj-brejk će rešiti pitanje osvajača drugog seta. Đoković je odradio svoj deo posla i sve će biti rešeno u 13. gemu. Završnicu gema je obeležila rasprava Švarcmana i sudije. Dijego je tvrdio da je aut, sudija Moskarela da je Đokovićeva lopta bila dobra.

6:7 - Nije ta rasprava previše uticala na Švarcmana koji je napravio brzo dva mini-brejka i poveo sa 5:2. Za razliku od prethodnog dela seta u kojem dva puta nije uspevao da zadrži stečenu prednost, ovog puta to nije bio slučaj. Uzeo je naredna dva poena i izjednačio u setovima.


TREĆI SET

1:0 - Švarcmana savršeno služe drop-šot udarci, ali je Novak i pored svega toga pronašao pravo rešenje i došao do prednosti u trećem setu.

1:1 - Nastavlja Dijego da forsira drop-šot udarce i da ih pogađa. Upravo je su mu oni doneli prvi gem u odlučujućem setu.

2:1 - Đoković je u jednom momentu gema delovao umorno, ali je manje-više rutinski zadržao prednost.

2:2 - Švarcman bez izgubljenog poena uzima četvrti gem. Uz to ima i odličan procenat prvog servisa u trećem setu, pogodio je devet od 10.

3:2 - Još jedan brz gem. Đoković ponovo sa nulom do vođstva.

4:2 - BREJK! Obojica su jedva stajali na nogama, vidan je umor. Novak je ipak imao malo više snage i to je pokazao u jednom spektakularnom poenu gde je na mreži odigrao maestralno i prevario Švarcmana.

5:2 - Koliko je umoran Novak, videlo se i po tome što nije ni krenuo na mrežu posle drop šota rivala. Uprkos svemu tome je Đoković nadoknadio zaostatak od 15:30 i došao na gem do pobede.

5:3 - Švarcman je osvojio gem na svoj servis i ostao u meču.

6:3 - NOVAK IDE U FINALE! Vidno umoran, uz dosta grešaka, je uspeo da završi posao i da posle dva i po časa igre dođe do pobede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Glamoc

19.05.2019. 09:08

@3seta - Idemo Nole pa i ako danas izgubiš ti si heroj, a Pariz je tvoj.

Vaske

18.05.2019. 22:48

Veliki NOLE - velika pobeda ! Preskoči samo još jedan stepenik i pokaži im klasu !

Miki-Zg

18.05.2019. 23:00

S kakovom je danas hladnokrvnošću Nole odigrao meč ,da je bar sutra takav ?Umirujuće za gledanje i kada izgubi svoj servis ( dva puta ) ?

Pera

18.05.2019. 23:00

Bravoi Novače! Bez obzira na rezultat u finalu protiv Rafe, pokazao si da si istinski šampion. U samo 3 dana odigrao si 4 teška meča i pobedio sve protivnike na čelu sa Huanom. Nisi imao vremena za odmor posle mečeva koji su trajali gotovo po 3 sata. Bez obzira kako završi finale sve čestitke za prikazanu igru a posebno na izvlačenje maksimuma na svim susretima. Pravi si šampion.

Маре Србин

19.05.2019. 12:49

Браво царино!Дуг аплауз!Уживао сам синоћ...Данас ,колко можеш одиграј,нико не треба да ти замери било који лош резултат.Forca campeone !