');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

Stefanović o unapređenju saradnje sa njujorškom policijom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutraššnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Njujorku, u okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Držžavama, sa Tomasom Galatijem, ššefom obavešštajnog biroa policije grada Njujorka.

Nebojsa Stefanovic_Sporazum-savet za borbu protiv korupcije_301215_foto MUP (4) Foto: MUP RS
Nebojsa Stefanovic_Sporazum-savet za borbu protiv korupcije_301215_foto MUP (4)

Stefanović i Galati razgovarali su o unapređenju saradnje njujorške policije i MUP-a Srbije, sa posebnim osvrtom na modele moguće saradnje u oblasti rada policije u zajednici i borbe protiv terorizma, saopštio je MUP.

Na sastanku je razmotreno i potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti suzbijanja transnacionalnog kriminala između dve institucije u narednom periodu, kao i poboljššanje saradnje između njujorške policijske akademije i Kriminalističko- policijskog univerziteta u Beogradu.

Jedna od tema razgovora bile su i zajedničke obuke pripadnika MUP-a sa specijalizovanim služžbama policije grada Njujorka.

Ministar Stefanović se, tokom posete policiji Njujorka, sastao i sa policajcima srpskog porekla i tom prilikom razgovarao sa njima o njihovom radu u policiji grada Njujorka.

Stefanović je i položžio vence na Memorijalnom drvetu žžrtvama terorističkog napada "9/11 Memorial " u Njujorku.