');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Grčki ekstremista na intezivnoj nezi zbog ŠTRAJK GLAĐU

Grčke vlasti su saopštile da je ultralevičarski ekstremista Dimitris Kufodinas osuđen za 11 ubistava prebačen na intenzivnu negu nakon 15-dnevnog štrajka glađu koji je izazvao nasilne proteste političkih simpatizera.

Lekari Foto: V.K. / RAS Srbija
Lekari

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da Dimitris Kufodinas, glavni ubica terorističke grupe 17. novembar, nije životno ugrožen, preneo je AP.

On se nalazi u bolnici u centralnom gradu Volosu. Kufodinas (61) je rekao da će nastaviti štrajk glađu "do kraja", osim ako mu vlasti ne dozvole novo privremeno odsustvo iz zatvora. Od kraja 2017. godine on je dobio šest privremenih odsustava iz zatvora, ali su sudije prošle sedmice odlučile da on i dalje predstavlja pretnju društvu.

ANA javlja da se Kufodinas nalazi u bolnici iz predostrožnosti. Prema navodima neimenovanog izvora, hospitalizacija je usledila nakon nepravilnosti u njegovim elektrolitima. Očekuje se da će bolnica objaviti zvanično saopštenje kada laboratorijski rezultati budu kompletni. Kufodinas je osuđen 2003. godine i služi 11 doživotnih zatvorskih kazni.