17. maj  2019. 23.06  | Izvor: RTV

Dokumentarac "Da me nema" - ispovest tužne prošlosti, borba za svetliju budućnost

NOVI SAD -

Umetnost je tu da ukaže na društvene probleme, a dokumentarni film "Da me nema" večeras je zaista uspeo da "promeni svet. Junakinja Milica, svoju duboko intimnu priču i preživljenu traumu ispričala je sa jednim ciljem: da utiče na svest. Svest o važnosti mentalnog zdravlja.

video icon

Za Milicu je jedan siv zimski dan bio dan kada su njene unutrašnje tinejdžerske, ali i životne borbe završile pokušajem samoubistva. Ipak, danas je tu, jača, slobodnija i hrabrija, nego ikad, i menja svet kao što to rade pravi heroji, pričajući svoju priču u ime višeg cilja. A njena poruka je jasna: nismo sami.

film

Bez obzira koliko stvari bile loše, i koliko problemi bili nagomilani i koliko više ne znali šta da radimo sa sobom, bez sumnje moramo da odaberemo život.

Autorka Marina Zorić opisala je svoj dokumentarni film kao "jedan život u ime života i jedna priča u ime svih priča, iz koje su svi izašli bogatiji".

"Svakako vas oplemeni biće, kojem osetite želju, biće u kojem osetite potrebu da pomogne, što znači da osetite dobrotu. Milica kao takva je jedno plemenito stvorenje i naravno da me je ona oplemenila", kaže Zorić.

Aplauz publike u bioskopu Arena dokazao je da ima nade, za svesno društvo, za empatiju i razumevanje drugoga.

 

Srodne vesti