Biznis Vesti
"Cilj ruralnog turizma je da gostima prodamo svoje proizvode"

"Cilj ruralnog turizma je da gostima prodamo svoje proizvode"

Privredna komora Srbije i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, organizovali su danas panel diskusiju posvećenu razvoju seoskog turizma u Srbiji s ciljem uključivanja mladih preduzetnika u razvoj ove delatnosti i njihovo udruživanje.

vrnjacka banja01_RAS_foto nebojsa raus Foto: N. Raus / RAS Srbija
vrnjacka banja01_RAS_foto nebojsa raus

Aleksandar Bogunović iz Udruženja privrednika Privredne komore Srbije rekao je za Tanjug da su učesnici panela imali priliku da čuju o potencijalima i značaju ruralnog turizma u Srbiji. Prema rečima Bogunovića, preko 70 odsto našeg izvoza, kada je rečc o poljoprivrednim proizvodima su sirovine. Cilj je da se skrati taj lanac i one prodaju uravo tamo gde se i proizvode.

“Ideja jeste da dovedete nekoga upravo u tu regiju kako bi proveo par dana na lokalu i probao baš te proizvode. Zato je promocija tog ruralnog turizma veoma bitna. U toj varijanti imaćete situaciju da recimo vaš komšija može da proizvede salatu ili voće koje nije prskano, kajmak i ostale namirnice i jela. I uslov jete da u okviru toga postoje i kapaciteti od tridesetak smeštaja”, rekao je Bugunović.

U okviru ovog događaja u Vrnjačkoj Banji, organizovan je i mini sajam na kome su se predstavila lokalna udruženja i poljoprivrednici.