Novi kamioni FAP-a za Vojsku Srbije 1Foto: FoNet/Vojska Srbije (Arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas preduzeće „FAP korporacija“ u Priboju, gde je prisustvovao prijemu novih teretnih vozila za Vojsku Srbije i najavio da će 129 miliona dinara koje je Vlada odredila za 745 malih akcionara FAP biti isplaćeno u narednih nekoliko dana.

„Sva ona potraživanja koja su ostala i koja smo dogovarali kada je vršena transformacija FAP za nekoliko dana biće isplaćena i država više ništa neće dugovati ni jednom malom akcionaru“, izjavio je minstar odbrane, dodajući da je danas održana i sednica Nadzornog odbora, na kojoj je sprovedena ta odluka.

Vulin je nakon obilaska rekao da je FAP preduzeće od strateškog značaja za Vojsku Srbije, koja hoće da se modernizuje, da napreduje i da ide ukorak sa najvišim svetskim trendovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Vozilo koje ste mogli da vidite na našoj velikoj paradi u Nišu nije samo prototip, jer je ono danas predato na upotrebu Vojsci Srbije i uskoro će biti deo našeg naoružanja“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, FAP će nastaviti da radi za Vojsku Srbije, koja je ove godine opredelila oko 315 miliona dinara za vozila koja će nabaviti u FAP.

„Posle primopredaje vozila, generalni direktor FAP korporacije Ranko Vuković je istakao da je danas Vojsci Srbije isporučeno najbolje vozilo koje je ta fabrika do sada proizvela, a koje do sada nije bilo u upotrebi u našoj vojsci“, rekao je Vulin.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je Vulinu što je Vojska Srbije prisutna u toj fabrici i u Priboju.

„To pokazuje strateško opredeljenje države da FAP mora da opstane. Mi smo danas svedoci primopredaje jednog dobrog i kvalitetnog vozila, a dobro je i to što ta fabrika može da napravi još dobrih vozila“, istakao je Rvović.

Pukovnik Dragiša Zinaja iz Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije istakao je da je reč o novim vozilima koja imaju novu formu točkova 8×8 i koja se po nosivosti i snazi izdvajaju od svih ostalih vozila koja su do sada raspoređena u Vojsci Srbije.

Primopredaji su prisustvovali i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Mladen Vuruna, v.d. dužnosti načelnika Uprave za logistiku Generalštaba pukovnik Čedomir Dupor i direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari