Petak, 17.05.2019.

15:37

Doživotna robija za britanskog neonacistu

Pripadnik zabranjene britanske neonacističke grupe osuđen je pred britanskim sudom na doživotnu kaznu zatvora, javlja AP.

Izvor: Tanjug

Doživotna robija za britanskog neonacistu
Ilustracija: depositphotos/patchamol

Osuđeni Džek Renžav izjasnio se kao kriv, za kupovinu mačete s namerom da ubije poslanika laburističke partije Rouzi Kuper, kao i zbog pretnje da će ubiti policijskog službenika.

"Ovo je slučaj u kojem samo kazna doživotnog zatvora može zadovoljiti ozbiljnost vašeg dela", rekla je sudija Vrhovnog suda Mora Mekgovan.

Poslanica Kuper smatra da je pravda zadovoljena, ne samo zbog nje lično kako je naglasila već zbog svakog javnog službenika, kao i zbog demokratskog načina života koji dozvoljava slobodu govora bez straha od osvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: