Utorak, 04.03.2003.

16:50

Odloženo suđenje monahu optuženom za pedofiliju

Izvor: Beta

Default images
Suđenje monahu Ilarionu, bivšem starešini fruškogorskog manastira Hopovo, optuženom za pedofiliju, odloženo je zbog zahteva odbrane za izuzeće sudije. Na pretresu u novosadskom Opštinskom sudu, koji je bio zatvoren za javnost, odbrana je zatražila da se izuzme sudija Zdenka Stakić, javio je novosadski Radio 021. Optuženi Ilarion, čije je svetovno ime Jovan Mišić, pojavio se u sudnici, ali nije želeo da daje izjave novinarima. On je krajem 2001. optužen za bludne radnje nad decom starosti od šest do 11 godina i bio je dugo nedostupan istražnim organima, a početkom godine pronađen je u manastiru Svete Trojice u Pljevljima, u Crnoj Gori. U ranijim izjavama medijima Ilarion je tvrdio da je nevin, i optužio vladiku sremskog Vasilija da stoji iza "napada" na njega. Suđenje će se nastaviti kada predsednik suda utvrdi da li ima osnova za izuzeće sudije Stakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

8 h

Podeli: