Albanci sa juga u ALBANSKO - AMERIČKOJ LIGI u Vašingtonu

Lokalne vesti - Petak 17.05.2019 - 11:52

Vranje - Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, koji se nalayi u poseti SAD, sastao se u Vašingtonu sa predstavnicima Albansko-američke lige, organizacije koja se bavi lobiranjem za interese Albanaca na Balkanu, kako se navodi na zvaničnom sajtu organizacije.

Kamberi, Sinani i Mustafa u SAD. FOTO: FB Šaip Kamberi Kamberi, Sinani i Mustafa u SAD. FOTO: FB Šaip Kamberi

- Albanska - američka građanska liga je jedini nestranački, volonterski registrovani lobi u Vašingtonu, koji zastupa interese više od 750.000 albanskih Amerikanaca u vezi sa teškim stanjem sedam miliona Albanaca koji žive na Balkanu - u Albaniji, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Preševskoj dolini (južna Srbija) i Kameriji (severna Grčka)  - stoji pored ostalog u opisu ove organizacije.

Pored prvog čoveka bujanovačke opštine, istovremeno i lidera najveće albanske stranke na jugu Srbije, Partije za demokratsko delovanje (PDD), u delegaciji koja je u poseti SAD su i Ardita Sinani, potpredsednica stranke, i RagmiMustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA).

Oni su, kako je objavio Kamberi na FB, razgovarali i sa kongresmenima iz Demokratske i Republikanske stranke, kao i sa liderom Republikanaca, kongresmenom Kevinom Mekkartijem.

Detalji o razgovorima vođenim tokom pomenutih sastanaka nisu saopšteni.

Najavljujući posetu, iz PDD - a je ranije saopšteno da će ”boravak u SAD biti prilika za razgovore o Preševskoj dolini, političkoj situaciji i pravima Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi”


- U sledećih nekoliko dana očekuju nas sastanci u Predstavničkom domu Sjedinjenih država - naveo je Kamberi.

 

OK Radio, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: