Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.05.2019.

14:04

U Dortmundu veruju u čudo – Borusija isplanirala proslavu titule

Uprkos tome što joj je potrebno čudo u poslednjem kolu Bundeslige, Borusija iz Dortmunda je već isplanirala proslavu titule.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

U Dortmundu veruju u čudo – Borusija isplanirala proslavu titule
Photo by Maja Hitij/Getty Images

Uoči poslednjih 90 minuta sezone (subota, 15.30), Borusija zaostaje dva boda za minhenskim Bajernom.

Dok "milioneri" gostuju imenjaku iz Menhengladbaha, Bajern dočekuje Ajntraht iz Frankfurta, koji samo pobeda vodi u Ligu šampiona, a poraz može da ostavi bez mesta i u Ligi Evrope.

"Imam osećaj da smo na korak od nečeg velikog. Ne mogu da objasnim to", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans-Joahim Vacke.

Osim bodovne prednosti, Bajern ima i bolju gol razliku od Borusije, pa samo poraz može da ostavi Bavarce bez sedme uzastopne titule, a nisu izgubili od tima iz Frankfurta poslednjih 15 ligaških duela.

"I dalje je moguće. Želimo da napravimo malo čudo. Ako se Bajern malo zaljulja, mi to moramo da iskoristimo", rekao je bivši igrač Dortmunda Sebastijan Kel, koji radi uz prvi tim.

Planovi za paradu tokom koje bi fudbaleri putovali otvorenim autobusom ulicama Dortmunda već su napravljeni, kada je Borusija imala devet bodova više od Bajerna.

Dortmund je ispustio prednost posle tri uzastopna remija sa Ajntrahtom, Hofenhajmom i Nirnbergom, a zaim i porazom od Augsburga.

Pobedom od 5:0 u međusobnom susretu Bajern je dostigao zaostatak, a zatim je Dortmund izgubio i bodove protiv Šalkea i Verdera.

Bajern je prošlog vikenda mogao da odbrani titulu, ali je odigrao bez golova protiv Lajpciga.

"Da nam je zimus neko ponudio da osvojimo titulu na domaćem terenu protiv Frankfurta, odmah bismo prihvatili"
, rekao je napadač Bajerna Tomas Miler.

Ajntraht je u 47 utakmica tri puta pobedio u Minhenu, a poslednji put u novembru 2000. godine. Samo u dve utakmice ekipa nije primila gol od Bajerna.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve