Najnovije vesti
Vesti Svet
JOŠ JEDAN KANDIDAT Gradonačelnik Njujorka poručio da želi da postane predsednik SAD, a Trampu da je SILEDŽIJA

JOŠ JEDAN KANDIDAT Gradonačelnik Njujorka poručio da želi da postane predsednik SAD, a Trampu da je SILEDŽIJA

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio odlučio je da se prijavi na spisak političara koji žele da budu kandidat demokrata na narednim predsedničkim izborima u SAD.

Bill de Blasio Foto: Wikipedia / Wikipedia
Bill de Blasio

On je pokrenuo kampanju sa centralnom porukom "Radni narod pre svega", nakon nekoliko meseci spekulacija o tome da li će dodati svoje ime na listu demokrata koje žele da budu protivkandidat predsedniku SAD Donaldu Trampu na izborima 2020. godine. De Blasio se u video-snimku, koji je danas objavljen, vratio na temu nejednakih plata, koja je bila glavna tema njegove kampanje kada se kandidovao za gradonačelnika NJujorka 2013. godine.

Donald Tramp
Donald Tramp

- Narod u svakom delu ove zemlje oseća se zaglavljenim ili čak kao da nazaduje. Ali su bogati postali još bogatiji - rekao je De Blasio.

De Blasio će za vikend otputovati u američke države Ajovu i Južnu Karolinu, gde će započeti svoju kampanju. Gradonačelnik NJujorka je obećao da će se usprotiviti Trampu, kojeg je nazvao "siledžijom": "Ne povlačite se pred licem siledžije. Sretnite se i suočite s njim".

On će za kandidaturu morati da se izbori sa skoro 20 kandidata demokrata, uključujući bivšeg potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i mnoge druge iskusne političare.