Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše

Sobranje Severne Makedonije je na sednici usvojilo tri zakona koji su bili vraćeni parlamentu zato što je bivši predsednik Đorđe Ivanov odbijao da potpiše.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

23:25

Usvojeni zakoni koje je bivši predsednik Makedonije odbijao da potpiše
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Usvojeni su Zakon o Sudskom savetu Republike Severne Makedonije, Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog interesa, kao i Zakon o inspekcijskom nadzoru.

To su zakoni koji su bili usvojeni u parlamentu, ali nisu mogli da stupe na snagu jer ih nije potpisao sada bivši predsednik Ivanov, navodeći da neće potpisati nijedan zakon s novim imenom države.

Ivanov, čiji je drugi mandat završen prošle nedelje, odbijao je da prihvati ustavne izmene i novo ime države u skladu s odredbama Prespanskog sporazuma, te je na osnovu toga, nakon početka primene novog ustavnog imena, odbijao da potpisuje akte i zakone sa novim imenom zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: