Ex -Yu

Poginuo dok je skupljao puževe

Poginuo dok je skupljao puževe
Foto: HGSS Stanica Makarska | Čovjek poginuo dok je skupljao puževe

M.P. (56) poginuo je u padu sa stijene visoke 30 metara nakon što je u srijedu naveče sam otišao u skupljanje puževa u blizini Zagvozda, objavili su u četvrtak naveče iz makarskog HGSS-a.

Kako se doznaje iz HGSS-a, muškarac iz Splita u Župi (Turija) je bio kod majke i u srijedu naveče otišao je brati puževe, ali se nije vratio. Porodica ga je zvala u četvrtak, ali nije se javljao na telefon. Oko 10.40 iz županijskog centra 112 Split stigla je i dojava u HGSS. 

Osam pripadnika iz Makarske odmah se uputilo na teren te su uz pomoć pripadnika DVD Zagvozd i PGP Imotski započeli pretragu strmog i klizavog terena oko posljednje tačke gdje su vidjeli muškarca. U standardnoj proceduri oko potrage zatražili su i lokaciju mobilnog telefona unesrećenog muškarca, što je ovog puta bilo od velike pomoći spašavateljima na terenu i u samom pronalasku. 

Kako su nam rekli iz HGSS-a, muškarac je bio prikladno odjeven, ali je pao na skliskom terenu. Prvo su pronašli jaknu na stijeni, a potom oko 13.30 i tijelo u podnožju 30 metara visoke stijene. Iz HGSS-a napominju i kako u planine ne treba ići sam već imati pratnju.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije