');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Naslon za noge u bioskopu SMRSKAO ČOVEKU VRAT pritiskom jednakim 750 kilograma

Atek Rafik, koji je bio u bioskopu sa suprugom Ajšom Sardar, preminuo je nakon što mu se glava zaglavila ispod elektronskih podizača za noge na sedištu. Nesrećni muškarac sagnuo se ispod elektronskih podizača da pronađe ključeve i telefon i ostao zarobljen. Od povreda zadobijenih tom prilikom, preminuo je nekoliko dana kasnije.

Policija britanija AP Foto: BBC / youtube
Policija britanija AP

Čarls Stepens Simons-Džejkobs, inženjer koji je testirao ovu stolicu, tokom suđenja rekao je da je, kada se izračunaju pritisak i vreme koje je proveo zaglavljen, snaga tereta koji ga je pritiskao bila težini 3/4 tone, odnosno 750 kilograma.

On je rekao da je razlog težine ove stolice bio upravo taj da mogu da se podignu i spuste noge gore i dole.

Istraga je kasnije potvrdila da je Rafikovo sedište bilo pokvareno i možda sa pregorelim osiguračem. Da nije bilo svetla na kontrolnoj strani stolice, očevici su primetili kada su pokušavali da ga uzvuku dok ih je dozivao bolnim uzvicima u pomoć.

-Ako sedište nije moglo da se podigne na osloncu za noge u odnosu na druga sedišta, trebalo je naslutiti da nešto sa njim nije bilo u redu, i da je potrebno popravljati ga - kaže Čarls za "Dejli Mejl".