KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušica na pragu Srpske lige

Do završetka sezone u Šumadijsko-raškoj zoni ostalo je da se odigra još četiri kola, a najviše šanse za plasman u viši rang ima kragujevački tim sa sušičkog brda, koji u subotu, u derbi susretu gostuje u Kraljevu, gde se sastaje sa drugoplasiranom Slogom.

Fudbaleri Sušice rešeni da u Kraljevu „overe“ prvo mesto i plasman u viši rang

Zahvaljujući pobedi Sušice u prethodnom kolu u Gruži (3:2) i porazu Kraljevčana u Grošnici od Vodojaže (1:3), kragujevački zonaš je ponovo stekao sedam bodova u odnosu na Slogu, koju je imao pre prvog poraza u ovoj sezoni od Trepče u Zvečanu. To je „veliki kapital“ u završnici ove naporne sezone za Sušičane, imajući u vidu da su, zbog požara u službenim prostorijama, utakmice kao domaćini igrali u Grošnici.

Međutim, ovaj dosadašnji uspeh fudbaleri Sušice treba da potvrde u narednom duelu u Kraljevu i pokažu da nije slučajno što su osvojili titulu jesenjeg prvaka i što vodeću poziciju čuvaju već trinaest kola. Od 22 odigrane utakmice, Sušičani su u svoju korist rešili 17, četri odigrali remijem i samo jednu utakmicu izgubili. To je uspeh koji je malo ko očekivao, ne samo među ljubiteljima fudbala u Kragujevcu, nego i u samoj Sušici.

– Odlazimo u Kraljevo na derbi i najvažniji susret u ovoj sezoni rasterećeni, jer imamo veliku prednost od sedam bodova. Međutim, nema opuštanja i pokušaćemo da odigramo što bolje možemo i zabeležimo osamnaestu pobedu u sezoni, ali nam i nerešen rezultat odgovara. Naši igrači su raspoloženi i maksimalno spremni da i u subotu pokažu da su zasluženo na vodećoj poziciji – rekao je za KG sport Milan Popović, potpredsednik Sušice.

Milan Popović, potpredsednik Sušice, optimista je pred derbi u Kraljevu

Iako treba da odigraju još četri kola, pored derbija u Kraljevu i sa Šumadijom 1903 na Bubnju, gostovanja Apolonu 2018 u Kovačima, Sušičani razmišljaju o proslavi titule u poslednjem kolu sa Šumadijom iz Toponice na svom stadionu i pripremama uslova za takmičenje u višem rangu.

– Pored takmičarskog dela, radimo i na pripremi stadiona i sređivanju prostorija posle požara. Poboljšali smo zelenu podlogu, uredili ogradu, a menjamo i veštačku travu na pomoćnom terenu. Očekujemo da završimo i službene prostorije i u poslednjem kolu protiv Toponičana pred našim navijačima proslavimo titulu i 90 godina postojanja kluba – poručio je Popović.

U 23. kolu Šumadijsko-raške zone narednog vikenda, pored derbija u Kraljevu, sastaju se i: Šumadija 1903 – Vodojaža, Novi Pazar 1928 – Gruža, Bane – Goč, Karađorđe (R) – Trepča, Šumadija (T) – Real, Apolon 2018 – Polet (R).

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!