Novi investicioni ciklus: U infrastrukturne projekte biće uloženo više od osam milijardi evra

Srbija ove godine počinje novi investicioni ciklus za infrastrukturne projekte, čija je vrednost veća od osam milijardi evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

19:39

Novi investicioni ciklus: U infrastrukturne projekte biće uloženo više od osam milijardi evra
FOTO: Depositphotos, rasica

On obuhvata vazdušni, vodni i železnički saobraćaj.

Radi se o ulaganjima u autoput Koridora 11 Preljina - Požega, u Moravski koridor, koridor ka BiH, ka Kosovu i Albaniji, o koridoru delom auto-puta i brze saobraćajnice Fruškogorskog koridora, Ruma-Šabac, Šabac-Loznica..

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, je gostujući u emisiji Fokus, televizije O2 najavila i početak gradnje treće deonice brze pruge između Novog Sada i Subotice.

Ove investicije su veoma važne za privlačenje stranih investitora, istakla je.

Oni se uvek raspituju za izlazak na auto-put, blizinu pruge i brzinu izdavanja dozvola.

Navela je da smatra da Sekretarijat u Beogradu mora da bude brži i efikasniji u izdavanju dozvola.

Što se tiče ulaganja u železnicu, gradiće se obilaznica oko Niša, kao i pruga Beograd-Stara Pazova, Stara Pazova-Novi Sad, kojom će se od Beograda do Novog Sada stizati za oko 25 minuta. Takođe, počinju radovi i na pruzi do Subotice..

Vlada Srbije će ove i naredne godine u vodni saobraćaj uložiti oko 200 miliona evra i to je prvi put da se toliko ulaže u tu granu privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: