Osmaci u Hrvatskoj pohrlili da postanu eksperti za razvoj video igara

Tehnička škola u Sisku trenutno je jedna od najpopularnijih škola u Hrvatskoj zbog novog programa koji je uvela – tehničar za razvoj video igara.
Osmaci u Hrvatskoj pohrlili da postanu eksperti za razvoj video igara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Obrazovanje za ovo zanimanje budućnosti izazvalo je veliko interesovanje, pa ovih dana roditelji osmaka ne prestaju da ih zovu.
 
Zanimanje za školu je toliko da bi u odeljenje mogli da prime barem pet puta više učenika nego što ima mesta.
 
Direktor škole Davor Malović, kaže da je majka jednog đaka htela da ga ispiše iz trećeg razreda druge srednje škole i vrati u prvi razred ovog inovativnog razreda.
 
"Interes je veliki, a mi u iduću školsku godinu primamo jedan razred s 24 učenika. Verujem da ćemo uspeti da privučemo najbolje učenike iz naše županije, ali i šire", kaže Malović.
 
Zahvaljujući tome što je postala regionalni centar kompetentnosti i velikoj pomoći koju je dobila od Evropske unije, škola će napraviti profesionalni audio i video studio, imaće kamere za snimanje pokreta, vrhunske gejming računare, pa i VR naočare i gejming fotelje.
 
Ukupno u četiri godine školovanja ovaj program nudi 20 predmeta povezanih s gejming industrijom, podeljenih u pet modula.
 
Nakon ovog programa u planu je još šest srodnih zanimanja, od kojih je jedno svemirska tehnologija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.