Džeri Vest ostaje u Klipersima

Košarkaška ikona Džeri Vest ostaće u Los Anđeles Klipersima na poziciji savetnika i naredne sezone.

Izvor: SN

Sreda, 15.05.2019.

17:20

Džeri Vest ostaje u Klipersima
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Džeri Vest je jedan od značajnijih košarkaša u istoriji igre pod obručima, a zanimljivo je da je njegova silueta i na logu NBA lige, ali pošto liga to nikada nije priznala Vest nikada nije bio plaćen za to.

Njegova karijera u Lejkersima je bila prilično dugačka, kako igračka, tako i kao člana "front ofisa", pošto se o njegovim odlukama na poziciji generalnog menadžera i dan danas govori, a i kako sam kaže na mnoge je izuzetno ponosan, kao na prolanazak Nika van Eksela i "podizanje" istog sa sredine prve runde NBA drafta.

Kasnije je radio u Golden Stejt Voriorsima gde je kao savetnik generalnog menadžera Boba Majersa radio fenomenalan posao i pomogao da se izgradi jedna od najboljih ekipa ikada, pa je nakon odlaska iz Voriorsa pronašao angažman u Los Anđeles Klipersima.

Kako je preneo "LA Times", Vest će i naredne sezone biti savetnik generalnog menadžera Majkla Vingera i ponovo će pokušati da izvuče svoj magični štapić i Klipersima sagradi respektabilan sastav.

Njegov potpis se već sada može videti na ekipi Klipersa, pošto su prethodni draft vrlo dobro odradili i Dok Rivers, kao i navijači "Makazica" u superlativima govore o Šaj Gildžes Aleksanderu, pred kojim je svetla budućnost.

Klipersi imaju 48. i 56. pik. Čisto podsećanja radi, Mark Gasol je svojevremeno bio izabran sa 48. pozicije, dok je 56. pik bio jedan Ramon Sešns. Predstojeća "letnja pijaca" biće jedna od najkvalitetnijih i najinteresantnijih koje smo imali prilike da gledamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: