Najnovije vesti
Vesti Svet
Bivši predsednik SAD Džimi Karter pušten iz bolnice

Bivši predsednik SAD Džimi Karter pušten iz bolnice

Bivši američki predsednik Džimi Karter (94) pušten je danas iz bolnice u koju je primljen pošto je pao i slomio kuk dok se pripremao za odlazak u lov na ćurke, saopštila je danas neprofitna organizacija Centar "Karter".

Džimi Karter Wikipedia Foto: Wikipedia
Džimi Karter Wikipedia

U saopštenju, Centar je naveo da je 39. predsednik SAD pušten iz bolnice u Amerikusu u Džordžiji i da će oporavak nastaviti kod kuće.

"On će ići na fizikalnu terapiju, u okviru procesa oporavka od operacije zamene kuka", navodi se u saopštenju i dodaje da Karter planira da u nedelju održi predavanje u školi u baptističkoj crkvi u gradu Plejnsu, u Džordžiji.

Karterova supruga Rozalin Karter (91), koja je, takođe, primljena u bolnicu na posmatranje i testiranje pošto se u sredu osetila slabo, napustila je danas bolnicu, zajedno sa suprugom, dodaje se u saopštenju Centra "Karter".

Karter je bio guverner savezne američke države Džordžije od 1971. do 1975. godine i 39. predsednk SAD od 1977. do 1981. godine, a u trci za drugi mandat u Beloj kući pobedio ga je republikanac Ronald Regan.

Karter je 2002. godine dobio Nobelovu nagradu za mir za svoj humanitarni rad, a 2015. godine dijagnostifikovan mu je melanom, oblik raka kože.