TEO SPREMAN NA SVE ZADATKE: Ako treba, i ja ću zvati Jokića! (FOTO)
Foto: Starsport

Kapiten ističe dobar duh u reprezentaciji

TEO SPREMAN NA SVE ZADATKE: Ako treba, i ja ću zvati Jokića! (FOTO)

Košarka -

Miloš Teodosić veruje da će Srbija na Svetskom prvenstvu nastupiti u najjačem mogućem sastavu i želi samo da sve košarkaše zaobiđu povrede

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije poslednjih dana boravi u Beogradu i polako se vraća treninzima. Nakon nešto duže pauze, odnosno sezone koju je završio ranije nego što je očekivao, Teo ovako provodi vreme:

- Treniram i završavam neke privatne obaveze. Nisam navikao da ovako rano završim sezonu, to je novo iskustvo za koje se nadam da se neće ponoviti. Odmorio sam se koliko je trebalo i sad je vreme da počnem da radim. Sigurno je da mi je dobro došla ova pauza, ali sad sam u fazi da je odmora previše i da treba da se fokusiram na rad i na košarku pa ovo vreme koje imam iskoristim na najbolji mogući način.

foto: Starsport

Da li očekuješ da se i svi naši najbolji košarkaši odazovu pozivu u nacionalni tim?

- Mislim da je vrlo moguće da se okupi kompletna reprezentacija, samo da nas povrede zaobiđu ove godine i da nam ne prave problem.

foto: Starsport

Možeš li kao kapiten da uputiš poziv ili apel saigračima da dođu u reprezentaciju?

- U svakom slučaju ne bih to radio javno jer je takav odnos između nas igrača. Ako bude trebalo da se priča s nekim, naravno da ću pričati i da ćemo se međusobno dogovarati.

foto: Starsport

Iz ugla navijača bi bilo dobro da ipak taj poziv čuju javno, kako biste svima pokazali taj svoj "ortački" duh koji imate...

- Baš zbog tog duha nećemo javno pričati o tome, nego ćemo sesti i porazgovarati međusobno.

foto: Starsport

Koji je prvi cilj koji sebi zacrtavate pred SP u Kini?

- Da budemo zdravi i što spremniji dođemo na okupljanje, a što se tiče medalja ili plasmana na SP, mislim da je prerano pričati o tome. Ako budemo igrali kako umemo i ako se budemo borili kako znamo, mislim da rezultat neće izostati.

Milvoki i Golden Stejt u sedam utakmica

Pošto je imao priliku da igra s finalistima konferencija u NBA ligi, pitali smo Teodosića i ko će biti šampion. - Teško je tipovati, Golden Stejt ima prednost u odnosu na ostale tri, ali zavisi i hoće li se Durant vratiti ili ne. Opet, Milvoki igra sjajno cele godine i oni su ekipa koja je dominirala tokom čitave sezone. Mislim da bi to finale bilo sigurno finale na sedam utakmica.

Nekako mi je plava boja dresa draža

Mnoge je iznenadila odluka da reprezentacija Srbije na SP u Kini nastupa u plavim i belim dresovima, odnosno da nema prepoznatljive srpske crvene. Teo ima zanimljiv komentar na tu činjenicu. - Iskreno, kad je promenjen u crvenu boju, nekako mi je bilo čudno. Sad smo se navikli, ali meni je nekako plava boja draža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track