Najnovije vesti
Vesti Beograd
SVAĐA OKO AUTOBUSA Đilas: "Mercedes" otišao iz Srbije. Vesić: Laže, upropastio je "Ikarbus"

SVAĐA OKO AUTOBUSA Đilas: "Mercedes" otišao iz Srbije. Vesić: Laže, upropastio je "Ikarbus"

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS, međutim, tvrdi da su “laži koje je danas Dragan Ðilas izneo u vezi sa “Mercedesom” i njihovim poslovanjem samo nastavak njegove politike kojom on uporno tera strane investitore iz Srbije”.

djilas i vesic kombo Foto: Blic / RAS Srbija
djilas i vesic kombo

On je tako reagovao na izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa koji je rekao da nabavka autobusa za GSP “Beograd” iz Kine i Turske govori da je “Mercedes” otišao iz Srbije.

- Činjenica da je Grad kupio solo autobuse, a da oni nisu “Mercedesovi” iz “Ikarbusa”, definitivno znači da je “Mercedes” napustio ovu državu - rekao je Đilas, uz napomenu “da gradski saobraćaj u Beogradu ne funkcioniše i da se prevelika količina para izdvaja za privatne prevoznike”..

Vesić je rekao da je Ðilas izneo niz laži u vezi sa “Mercedesom” i da je čak rekao i da se nada da “Folksvagen” neće doći u Srbiju.

- Od kada je Aleksandar Vučić bio premijer, pa predsednik u Srbiji je otvoreno oko 200 novih fabrika od čega je on lično otvorio oko stotinu - rekao je Vesić za Tanjug i dodao da u tim fabrikama radi oko 200.000 ljudi.

Vesić je rekao da Ðilas stalno pokušava da uplaši investitore i da je čak pretio investitoru iz kineske kompanije “Zi Ðin” koja je izabrana za strateškog partnera za RTB Bor. On je rekao da je Ðilas dok je bio na vlasti upropastio “Ikarbus”.

- Mi smo, za razliku od njega, uspeli da pronađemo strateškog partnera za “Ikarbus”, a to je kineska kompanija “Jin Long” koja će u “Ikarbusu” ne samo nastaviti proizvodnju autobusa koje je do sada “Ikarbus” proizvodio, a to su dizel autobusi, već će početi da proizvodi i električne autobuse i napraviće fabriku za električne baterije koja će povećati izvoz Srbije jer će se izvoziti širom Evrope - pojasnio je Vesić.

Kako je dodao, sadašnja vlast je pronašla strateškog partnera koji će u “Ikarbusu” obezbediti nova radna mesta.

- Njegova priča da je kupio 157 autobusa od “Ikarbusa”, a mi samo 90. Mogu da ga obavestim da smo do sada kupili 90, ali smo ugovorili kupovinu još 100 običnih i 30 električnih autobusa - rekao je Vesić.

Naveo je da je smešno da Ðilas napada odluku Grada da kupi 244 autobusa od turske kompanije “BMC” i kineske kompanije “Higer” jer će, uključujući i autobuse koji će biti nabavljeni od “Ikarbusa”, u Beogradu do septembra sledeće godine biti 374 novih autobusa.