Đoković lako sa Šapovalovom, danas igra još jedan meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu pobedom nad Denisom Šapovalovom od 6:1, 6:3. Đoković je relativno brzo završio posao protiv Kanađanina, ali ga već tokom večeri očekuje novi meč, pošto je čitav program u sredu otkazan zbog konstantne kiše u Rimu.

Novak će igrati protiv Filipa Kolšrajbera, taj duel zakazan je kao poslednji na "Grendstendu" i ne pre 19.30 moći ćete da ga pratite u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a.

Đoković je ostvario i drugi trijumf nad Šapovalovom u isto toliko mečeva, a početak ovog bio je u znaku agresivne igre Kanađanina, koji je pokušavao da snažnim udarcima poremeti protivnika. Zabeležio je čak šest vinera u prva tri gema, ali je potom počeo da greši i Đoković je to znalački iskoristio.

Novak je dozirao agresivnu igru i "miksovao" udarce, da bi prvi brejk napravio u četvrtom gemu, pomalo i zahvaljujući neobičnoj situaciji – mlazni avioni su nadletali kompleks "Foro Italiko" i to je omelo mladog Denisa.

Tada je krenula serija od pet gemova koja se završila osvajanjem prvog seta za 29 minuta.

Drugi deo igre je trebalo da predstavlja formalnost, ali je Srbin u serijama propuštao brejk šanse – nije uspeo da realizuje čak šest i pomalo se unervozio.

Ipak, zahvaljujući velikom iskustvu, nije dozvolio da mu to previše poremeti koncentraciju, nakon što je slomio reket došao je do novih prilika, ali je sada bio mnogo uspešniji.

Napravljeni brejk mu je bio dovoljan, sačuvao ga je do kraja i slavio pobedu posle nešto više od sat vremena igre.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Tok meča:

15.17 – Novak se plasirao u treće kolo! Novi brejk za kraj susreta, Đokoviću je trebalo nešto više od 65 minuta da trijumfuje sa 6:1, 6:3.

15.08 – Đoković konačno pravi brejk! Novak je prvi put od početka susreta javno iskazao nervozu nešto slabijom igrom, pa je polomio reket udarajući ga o stopalo. Ipak, izgleda da je Šapovalov još nervozniji, pa je Đoković delom zbog svoje sjajne odbrane, a delom i zbog grešaka rivala, poveo sa 6:1, 4:3.

15.01 – Ritam je pomalo opao sredinom drugog seta. Obojica su relativno lako dobila po još jedan gem i na semaforu piše 6:1, 2:3.

14.51 – Đoković propušta prilike u serijama! Ovoga puta nije mu bilo dovoljno ni četiri šanse. Ukupno šest ih je propustio u drugom setu, iako je brejk bio već "viđen". Šapovalov je kod svake bio agresivan, to mu se isplatilo i sada je 6:1, 1:2.

14.49 – Ponovo Novak veoma siguran u gemu u kojem je servirao i izjednačuje drugom setu. Rezultat je 6:1, 1:1.

14.46 – Srbin propustio dve brejk šanse! Mogao je prvi igrač sveta da napravi brejk i u prvom gemu drugog seta i verovatno slomi otpor protivnika, a činilo se da će se to desiti kako je igrao Šapovalov. Ipak, Kanađanin je na 15:40 odigrao nekoliko izuzetnih bekhenda, nanizao četiri poena i upisao prvi gem – 6:1, 0:1.

14.39 – Đoković dobio prvi set! Minut kasnije posao u prvom setu je završen. Srbin je dobio četiri lagana poena i poveo sa 1-0 u setovima (6:1).

14.38 – Novi brejk Đokovića! Potpuno se "raspala" igra Kanađanina, koji greši u serijama i Novak vodi sa 5:1

14.34 – Opet je pretio Šapovalov, ali je ponovo Novak bio siguran kod početnog udarca i neokrznut potvrdio stečenu prednost za 4:1.

14.27 – Đoković napravio brejk! Prvu prednost ostvario je najbolji igrač planete. Šapovalov je želeo da napada, ali je dosta grešio, pa je omogućio rivalu brejk priliku. Prvu je neutralisao asom, kod druge je Đoković pogrešio, da bi se Kanađaninu desio peh kod treće. Avioni su nadletali "Foro Italiko" kompleks, što je uticalo na njegov servis i napravio je dvostruku grešku za 3:1.

14.21 – Često je Denis na početku meča išao po vinere, pogodio je jedan forhendom i jedan bekhendom iz riterna, ukupno šest, ali nije ugrozio servis Đokovića (2:1).

14.16 – Zapretio je Novak i došao do 15:30 zahvaljujući greškama protivnika, potom je Kanađanin pogodio sjajan forhend po paraleli, a onda i insajd-autom iz istog udarca došao do gem-lopte. Iskoristio je prvu dobrim servisom i izjednačio na 1:1.

14.13 – Srpski igrač sigurno je počeo meč na Centralnom terenu, Šapovalov jeste dobio dva poena, ali nije bio ni blizu da ugrozi Đokovića – 1:0.

14.10 – Počeo meč Đokovića i Šapovalova u Rimu.

14.00 – Pobede su već ostvarili Federer i Nadal, dok je Dominik Tim iznenađujuće eliminisan.

Zbog kiše koja je u sredu padala celog dana, na turniru masters serije u Rimu otkazani su svi mečevi, pa će većina igrača danas morati dva puta da izlazi na teren.

Najbolji igrač sveta Novak Đoković prvo će igrati meč drugog kola protiv Kanađanina Denisa Šapovalova. To je treći duel na Centralnom terenu i trebalo bi da počne oko 13.30 uz direktan prenos na našem Prvom programu.

Novak i Denis do sada su se sastali samo jednom, bilo je to na Australijan openu ove sezone, kada je naš predstavnik pobedio sa 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

Ukoliko pobedi Šapovalova, Đoković će uveče u trećem kolu igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera ili Italijana Marka Čekinata. Planirano je da to bude poslednji meč na Grendstendu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво