MEĐUNARODNA AKCIJA POLICIJE: Zaplenjeno više od 120 kilograma droge, uhapšeno sedam osoba (VIDEO)

Z. U.

16. 05. 2019. u 11:15

Tokom višemesečnog rada zaplenjeno je više od 110 kilograma raznih narkotika, a iza rešetaka je smešten 31 srpski državljanin

МЕЂУНАРОДНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Заплењено више од 120 килограма дроге, ухапшено седам особа (ВИДЕО)

Foto: MUP

ISTRAŽNI tim, koji čine pripadnici policije i tužilaštva Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, uhapsio je sedmoro pripadnika organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za nedozvoljenu trgovinu i rasturanje narkotika. Tokom višemesečnog rada zaplenjeno je više od 110 kilograma raznih narkotika, a iza rešetaka je smešten 31 srpski državljanin.



Pročitajte još:Policija zaplenila 15 kilograma marihuane (FOTO)

Poslednje hapšenje izvela je Uprava kriminalističke policije MUP Srbije u Beogradu, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Privedeni su Miloš R. (41), Vladimir N. (42), Miloš Č. (47), Marina N. (39), Milovan M. (38), Vladimir J. (47) i Aleksandar N. (45).



Pročitajte još:Hapšenje zbog droge

Kako se sumnja, ova sedmočlana grupa je, od 2017. godine do hapšenja, instalirala više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke. Uz pomoć "kurira" prevozili su narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju narkotika na teritoriji Beča.




Za neformalnog vođau ove tridesetočlane ekipe slovi Nenad L. (36), koji je uhapšen ranije u Austriji. On je, prema operativnim podacima, desna ruka Desimira B., koji je blizak i sarađuje sa Bobanom B. (pripada barskoj kriminalnoj ekipi i "škaljarcima").

Ova kriminalna grupa nije krijumčarila samo svoju drogu, već je to radila i sa "robom" drugih ekipa i to širom Evrope. Ovaj dodatni "posao" su debelo naplaćivali.






"PAO" DILER I NA PREŠEVU

PRIPADNICI Uprave granične policije MUP Srbije zaplenili su više od 15 kilograma marihuane i uhapsili D. Đ. (30), državljanina Severne Makedonije. Na Graničnom prelazu Preševo prilikom pregleda "opel vektre" bugarskih tablica, kojim je upravljao osumnjičeni, policija je u konstrukcionim šupljinama i rezervnoj gumi pronašla 30 paketa marihuane, ukupne težine 15,9 kilograma.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)