Ćiro Blažević snimio spot za SDSS

Proslavljeni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević, deklarisani pristalica Hrvatske demokratske zajednice, prihvatio je poziv Milorada Pupovca da se priključi njegovoj kampanji za evropske izbore i snimio je predizborni spot za Samostalnu demokratsku srpsku stranku.

Spot još nije emitovan, a Ćiro je objasnio zašto je odlučio da ga snimi.

"Netko mora početi s pozitivnim ponašanjem pa nek to budem ja. Ja sam prava osoba za ovaj spot i nije me briga za negativne komentare", rekao je Ćiro za RTL Danas o angažmanu za Samostalnu demokratsku srpsku stranku, prenosi Indeks.

Svima koji ga zbog toga napadaju, poručio je da mu je savest mirna. 

"Nitko ne može kontestirat moj patriotizam i sve ono što sam napravio za Hrvatsku. I baš sam ja dobro pogođen da dam primjer da se ne smijemo mrzit, nego da se trebamo tolerirat", rekao je  Blažević. 

Priznao je, ipak, da bi zbog snimanja spota za srpsku stranku mogao da ima posledica.

"Oni mene mogu izbacit iz stranke jer sam napravio, po nekima, nešto što nisam imao pravo. Ja sam morao podržat ove svoje", rekao je Ćiro.

"Ja ga nisam htio dovesti u jednu priliku da mi kaže možeš, da ja sad kažem reko mi je Plenković, on bi izgubio svoje poene. Ili, da je bilo drugačije pa sam rekao: Neću te Plenkoviću zvat, ti ćeš shvatit moju dobronamjernost kroz ovu moju gestu'", naveo je Ćiro.

Novinari su premijera Andreja Plenkovića upitali da li je Ćiro i dalje član HDZ-a. "Formalno, da vam pravo kažem, ne znam. Ja mislim da je, a ako i nije, ko da je", odgovorio je premijer. 

Kaže da nema govora o kazni. "Neće biti kažnjen. Ma Ćiro je super. Više nama Ćiro vrijedi ko narodu nego mnogi drugi. Sve je to dobro", kazao je Plenković.

O Ćirinom angažmanu progovorio i Pupovac: "Mi smo dobili mnogo njegovom podrškom, ali mislim da je ukupno naše društvo sa njegovom gestom dobilo mnogo. I zato to posebno cijenim".

Kako god bilo, spot je i pre nego što je prikazan izazvao veliku pažnju.

U Zagrebu je juče ponovo uništen predizborni plakat Milorada Pupovca i SDSS-a a pre toga u Splitu i Šibeniku.   

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво