TOŠIĆ ZAKAZAO DERBI FINALE: Partizan golom iskusnog veziste eliminisao Radnički iz Kupa Srbije

M. Blažić

15. 05. 2019. u 21:59

Prednost Nišlija trajala samo pet minuta posle gola Stojanovića u 75. minutu

ТОШИЋ ЗАКАЗАО ДЕРБИ ФИНАЛЕ: Партизан голом искусног везисте елиминисао Раднички из Купа Србије

Fudbaleri Partizana Foto: FK Partizan

PARTIZAN u četvrtak 23. maja juri četvrti uzastopni kup trofej protiv najvećeg rivala, a Radničkom ostaje samo žal što san o završnoj predstavi na njihovom Čairu nije trajao duže od pet minuta koliko je prošlo između golova Saše Stojanovića i Zorana Tošića u poslednjih četvrt časa igre. Crno-beli su posle velike borbe u Nišu odbranili minimalnu prednost iz prvog meča – 1:1 (0:0).

Početak utakmice je nagoveštavao da bi na Čairu moglo da bude mnogo bure i dobrog fudbala, ali je s vremenom tempo opao do te mere da se od mnogobrojnih faulova i seckanja između dva prekida retko igralo duže od pola minuta.

Imajući u vidu rezultat prve utakmice jasno je da je svojevrsna fudbalska “anestezija” mnogo više odgovarala izabranicima Save Miloševića. Mogao je Danilo Pantić već u petom minutu da odvede utakmicu u potpuno drugom smeru, ipak njegov dobar šut sa sedam, osam metara je završio tik pored leve stative Ristićevog gola.

Radnički nikako nije uspevao da se nametne na protivničkoj polovini, pa se sve svodilo na individualne pokušaje Lazara Ranđelovića, koje saigrači ili nisu ispratili na pravi način ili ih čak nisu razumeli.

Stojković je samo jednom morao da interveniše u prvom poluvremenu i to upravo posle šuta, u tim trenucima, “jedinog prisutnog” igrača Radničkog Lazara Ranđelovića sa nekih 20-ak metara. Ravnu liniju prvog dela igre na kratko su prekinuli protesti Partizanovih igrača posle starta Haskića nad Strahinjom Pavlovićem, ali je Lazar Lukić odmahnuo rukom kao i u 76.minutu kada Drinčićevo igranje rukom u šesnaestercu nije okarakterisao kao jedanaesterac za Partizan.

Nastavak je, očekivano, doneo nešto konkretniju igru Nišlija koje više nisu imale prostora za manevrisanje. To se Lalatovićevom timu isplatilo u 75. minutu kada je iskusni Saša Stojanović raspalio po lopti sa desetak metara i poslao je tamo gde je Stojković mogao samo paradom da ulepša gol Radničkog.

Činilo se u tim trenucima da je sve na strani Radničkog, da će Partizan potpuno pasti. Momci u belim dresovima su ipak odbili da potpišu kapitulaciju, pa je u 80. minutu stigao gol kojim je Zoran Tošić zakazao kup finale sa večitim rivalom narednog četvrtka na istom mestu. Akciju je pokrenuo Zdjelar, gurnuo loptu ka Rikardu Gomešu kroz odbranu Nišlija, a ovaj idealnim centaršutom pronašao Tošića kojem je na petercu ostao lakši deo posla.

RADNIČKI – PARTIZAN 1:1 (0:0)
STRELCI: Stojanović u 75. za Radnički, Tošić u 80.minutu za Partizan. Stadion: “Čair”. Gledalaca: 5000. Sudija: Lazar Lukić (Beograd)6.
RADNIČKI: Ristić 6,5 – Todorovski 6, Pankov 6,5, Crnomarković 6, Đorđević 6 – Drinčić 6,5, Bondarenko 7(od 68. Noma -) – Stojanović 7, Ranđelović 7, Grbić 6(od 74. P. Petrović -) – Haskić 5,5.
PARTIZAN: Stojković 7– N.R. Miletić 6,5, Ostojić 7, S.Pavlović 7, Urošević 6,5 – Šćekić 6,5, Zdjelar 7 – Tošić 7,5(od 88. Smiljanić -), L.Pavlović 7,5 (od 82. Ilić -), Pantić 6,5 (od 90+2 Georgijević -) – Gomeš 7.
Igrač utakmice: Zoran Tošić (Partizan)

DEBI PAVLOVIĆA
ZA mnoge, pa čak i one odlične poznavaoce prilika u Partizanu, uvrštavanje 17-godišnjeg Lazara Pavlovića u startnu postavu je predstavljalo veliko iznenađenje. Ofanzivni vezni rođen 2.novembra 2001. je pre desetak dana iz omladinskog pogona prekomandovan u prvi tim i večeras je imao “vatreno krštenje” koje je odradio veoma dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

sMILE

16.05.2019. 00:53

Kadija te tuži, kadija sudi, dodeljuje, dopisuje, docrtava... sudije se plaše da sude. Užas od diktature.

krsma

16.05.2019. 07:43

Sudija je uradio sto je bilo do njega da pomogne zvezdinoj filijali ali nije islo jer kao retko kad u ovoj sezoni Partizan se trudio da osujeti pljacku!