KRAJ: Radnički Niš-Partizan 1:1

Novosti online

15. 05. 2019. u 19:25

Crno-beli zakazali "večiti" derbi u finalu Kupa Srbije

КРАЈ: Раднички Ниш-Партизан 1:1

Gomeš i Pankov Foto: N. Paraušić

U finalu Kupa Srbije gledaćemo "večiti" derbi. Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno protiv Radničkog u Nišu 1:1, u revanš meču polufinala ovog takmičenja.

Zbog trijumfa u Beogradu (1:0) branilac trofeja zakazao je susret sa Crvenom zvezdom u finalu.

Radnički je poveo golom Stojanovića u 75. minutu, ali je u 80. rezultat poravnao Tošić.

SASTAVI TIMOVA

U sastavu crno-belih se našlo i jedno novo ime, radi se o Lazaru Pavloviću. Veznom igraču rođenom 2001. godine koji će večeras debitovati.


RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević - Bondarenko, Drinčić, Ranđelović, Stojanović, Grbić - Haskić.


PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Tošić, Pantić, L. Pavlović - Rikardo


PRVO POLUVREME

Utakmica u Nišu je počela. Prvu šansu je imao Partizan već u prvom minutu posle kornera, ali nije bolo većih uzbuđenja pred golom. Nedugo zatim je Drinčić napravio faul, Tošić centrirao, linijski sudija je podigao zastavicu zbog ofsajda Uroševića.

Dosta uzbuđenja na startu meča. Radnički je imao priliku, loš centaršut ih je koštao veće opasnosti, da bi posle pasa Tošića Pantić poslao loptu pored gola. Potom još jedna prilika za domaćina, Stojković je bio na oprezu i uhvatio loptu.

U poslednjih nekoliko minuta je Radnički taj koji ima posed lopte. Lopta je vraćena ka Ranđeloviću koji je loptu primirio rukom što je i sudija primetio. Domaći tim traži svoju šansu u prekidima, jednu takvu imao je u 21. minutu posle kornera. Lopta je bila upućena Haskiću, ali je on mislio da je u ofsajdu i pustio je da lopta ode u gol-aut.

Priliku za popravni imale su Nišlije posle šuta Ranđelovića, ali je Stojković bio na visini zadatka. Gosti su pripretili iz prekida. Tošić je u 30. minutu izveo slobodan udarac, ubacio loptu u kazneni prostor Radničkog, a tamo je oboren Pavlović. Tražili su crno-beli penal, ali je Lukić samo odmahnuo rukom.

Ulazimo u završnicu prvog poluvremena, nekoliko minuta prošlo je bez uzbuđenja na stadionu "Čair". Tošić je u 44. minutu ostao da leži na travi, posle faula koji je napravljen nad njim. Lekarski tim je ušao na teren, ali prekid meča nije dugo trajao. Fudbaler Partizana se brzo pridigao.

Posle jednominutne nadoknade završeno je prvo poluvreme. Još uvek nema golova u Nišu.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Čair". Nema promena u sastavima dva tima. Radnički je stvorio sjajnu šansu već na samom startu. Bondarenko je proigrao Ranđelovića, ovaj šutirao u okvir gola, ali je Stojković uspeo da izbaci loptu u korner.

Mnogo grešaka na obe strane tokom poslednjih nekoliko minuta. Nekoliko kontri nije izraslo u atraktivne poteze i uzbudljive akcije zbog grešaka pri dodavanjima. Navijači na stadionu u Nišu ne mogu se pohvaliti da gledaju preterano lep fudbal, ali su vrlo borbeni i požrtvovani fudbaleri oba tima.

Prva izmena na meču - Noma je zamenio Bondarenka u timu Radničkog. Solidna prilika za crno-bele u 73. minutu - Urošević je dobio loptu uz levu ivicu šesnaesterca, želeo je da centrira, ali je to više izgledalo kao direktan šut na gol. Usledila je nova izmena u sastavu domaćih, Petrović je na terenu umesto Grbića.

GOOOOOOL - RADNIČKI POVEO GOLOM STOJANOVIĆA U 75. MINUTU
Posle centaršuta sa leve strane štoperi Partizana nisu uspeli da izbace loptu. Ona je došla do Ranđelovića, koji ju je prosledio na "penal", gde se našao Stojanović i snažno "zakucao" loptu u mrežu.


U 77. minutu lopta je posle pokušaja Miletića glavom pogodila Drinčića u ruku. Crno-beli su tražili penal, negodovali, ali ništa od jedanaesterca.

GOOOOOOL - TOŠIĆ PORAVNAVA REZULTAT U 80. MINUTU
Ekspresno je stigao odgovor crno-belih posle gola Nišlija. Rikardo se izborio sa svojim čuvarima po levoj strani, poslao loptu u peterac, a tamo se odlično snašao Tošić koji je savladao Ristića.


Odmah posle gola Tošića, Milošević je u igru uveo Ilića, a na klupu poslao debitanta Lazara Pavlovića.

u 86. minutu desila se čudna situacija. Nikodijević, koji je tek ušao na teren umesto Crnomarkovića, je namerno udario laktom u glavu Strahinju Pavlovića, a ovaj potez sankcionisan je samo žutim kartonom.

Milošević je u 88. minutu izveo strelca Tošića, a uveo Smiljanića.

Četiri minuta nadoknade. Još toliko će se igrati na stadionu "Čair". Promena kod crno-belih, u igri je Georgijević umesto Pantića.

Kraj utakmice. Partizan je u finalu Kupa Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pera Detlić

15.05.2019. 22:05

Čemer,jad i beda fuzzzbala u Srbiji . Trener fudbalera iz Niša 95 minuta psuje,pljuje i vredja sudije .... Zalutali čovek u crnom sa pištaljkom u ruci pokušava da budi servilan nekom liku iz sela kod Surdulice,pa laže i krade za njega sat i 35 minuta ....

nekom liku iz sela kod Surdulice

16.05.2019. 05:21

@Pera Detlić - Greška, Savo je rođen u selu kod Bijeljine.

Deki sd

15.05.2019. 22:06

Sudija tesko ostetio Partizan...za dva penala I jedan crveni kar.za igraca Radnickii.

Popovic

15.05.2019. 22:29

Kao gradjanin Nisa,rodjeni Nislija cetvrta generacija,moj sin peta,zakleo sam se veceras dok je trener naseg Radnickog ovaј kojи psuje i pljuje tokom cele utakmice sve redom na terenu i oko terena moja noga nikada vise nece krociti na Cair !!!!!