Putin: Primena avijacije u Siriji pomogla u njenom usavršavanju

NovostiOnline

15. 05. 2019. u 20:44

Borbena primena ruske avijacije u Siriji omogućila je otkrivanje niza nedostataka u tehničkom stanju aviona i helikoptera, koje bi bilo nemoguće otkriti tokom ispitivanja na poligonima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin

Путин: Примена авијације у Сирији помогла у њеном усавршавању

Foto Depositphotos

Borbena primena ruske avijacije u Siriji omogućila je otkrivanje niza nedostataka u tehničkom stanju aviona i helikoptera, koje bi bilo nemoguće otkriti tokom ispitivanja na poligonima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Želeo bih da skrenem pažnju na nešto što i vi dobro znate, ipak: to bi bilo nemoguće otkriti tokom ispitivanja na poligonima“, rekao je Putin tokom vojnog savetovanja o razvoju odbrambeno-industrijskog sektora Rusije.

Ruski predsednik je izjavio da je do 2028. godine potrebno upotpuniti sastav tri avijaciona puka novim avionima Su-57.

„Stavili smo akcenat na izradu i proizvodnju savremenih letelica, koje će odrediti borbeni potencijal ruske vojne avijacije u narednim decenijama. U završnoj etapi državnih ispitivanja su višenamenski lovci Su-35S i Su-57“, rekao je Putin.

Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je ruski lovac pete generacije. Prvi put se u vazduh vinuo 2010. godine. Prva serija od 12 aviona treba da bude isporučena Vazduhoplovno-kosmičkim snagama Rusije 2019. godine.

Ruski predsednik je, takođe, rekao da je tokom poslednjih pet godina više od hiljadu modernizovanih aviona i helikoptera uvršteno u sastav naoružanja ruske vojske, kao i da sada više od 65 odsto avio-parka čine nove letelice.

„Većina njih su višenamenski borbeni kompleksi za daleku, operativno-taktičku i armijsku avijaciju. Njihove borbene mogućnosti su prikazane tokom operacije protiv terorista u Siriji. Na primer, bombarderi Su-24M s novim sistemom navođenja i navigacije upotrebljavali su kako obične bombe, tako i visokoprecizno oružje“, naveo je Putin.


sputniknews.com


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Lala

15.05.2019. 20:57

E moj Vladimire....pa to su amerikanci ukapirali jos u 2.svetskom ratu... Od tada do danas US ARMY je uvek bila deo nekog konflikta i testirala svoje oruzje u realnim uslovima... Koreja,Vijetnam,Irak,Libija,Srbija,Sirija,Avganistan....

Djordje Petrovic

16.05.2019. 08:41

@Lala - Al su u medjuvremenu Amerikanci zaboravili kakvom vrstom tehnologije su dobili drugi svetski rat, pa su poceli da proizvode visokotehnolosko oruzje koje je realno ispred vremena, pa kosta skupo i tesko odrzavajuce kao nemacki mlaznjaci i teski tenkovi drugog velikog rata. Zasto to rade? Zato sto americki vojnoindustrijski kompleks drze penzionisani generali koji su savetnici i vlasnici kompanija koja izradjuju oruzje za vojsku, a onda predlazu najskuplje da izvuku sto vise para od drzave.

Mikelis

15.05.2019. 20:58

Bilo bi lepo da kupimo i neki nov Suhoi avion, pa da se sa Mig-ovima formira i eskadrila Suhoja.

Мр Радомир Шћепановић

15.05.2019. 21:33

Реалност на терену је увек другачија од полигона!

Anarhista

16.05.2019. 01:30

Док су се Срби и Руси бавили комунизмом, западни партнери су се бавили империјализмом. Па гледај сад где су они а где ми. Данас нам увалили демокраДију, религију и правду, док они и даље пиче империјалним путем. Све је јасно, само треба престати бити глуп. Никад из каменог доба.